booked.net
 
 

 

Damat

 Demokrasimizin (!) sorunları - 15/08/2016





Kaan Karagöz
E-Posta
Derin darbeci yapının son Abant platformu'nun ana teması; "Demokrasinin Türkiye sorunu"! 2016 Ocak, son günlerinde yapılmış.
Bermutat, demokratik hassasiyetleri yüksek kişiler katılmışlar, demokrasi'mizi yine "bermutat" sorunları, yakın geçmiş ve bugunlerin ortak paydasında tartışılmış.

Katılımcıların mümeyyiz vasfı, "demokrasi" konusunda her daim ve her platformda söylenecek sözleri olmaları ve demokrasimiz'i ilanihaye örseleme konusundaki katı kararlılıkları...

Mevcut demokrasi'nin yol alışı, kendi enerjisi ile evrimini tamamlamaya çalışmasını , "askeri vesayet" parantezinde sürekli istiskal ettiler, son dönemlerde, komuta kademelerinin, iktidar ile uyumu ve demokratik tavır bakımından "un helvası" kıvamına gelmiş olmaları da, yeterli olmadı...

"Askeri vesayet düzeninden, sandığa dayalı yeni tür bir vesayetine geçiş hali"ne dair iddiaları, yeni bir "demokrasi sorunu" olarak diilendiriliyor.

Asker müdahale ediyor ve olabildiğince kısa sürede (bu husus da bizim askeri geleneğimize özel bir durum...) sandığı milkletin önüne getiriyordu, şimdilerde de, sandık, referandum, seçim, vesilesi ile halkın nerdeyse gündelik hayatında ama, bu muhteremlere göre, "demokrasimiz "halen, kabuğunu kıramıyor.

Türkiye demokrasisi'ne muhalif demokratlar,'ın bir kısmı iktidar cephesine dayanarak, iktidarın demokrasi anlayışına destek veriyorlar, diğerleri ise, platfor ayırımı yapmaksızın, muhalefetlerini sürdürüyorlar.

Son Abant platformunda, masasında oturup "demokrasi" güzellemesi yaptıkları "mehdi"'li demokrasi'nin, hırsızlama imtihanları ile orduya iliştirilmiş, sahte askerleri darbeye teşebbüs ettiler.

Sorun, Demokrasi'nin Türkiye sorunu mu, yoksa, Türkiye'nin demokrasi sorunu mu yoksa, bazı demokratların "demokrasi" anlayışlarındaki sorun mu? Cevabı kolay değil ama, muhalif/muvafık demokratlar gölge etmesin, ayar vermekten biraz geri dursunlar, sürekli yanılıyorlar. "Demokrasi"nin kendisinden başka "çare" yok!!


Kaan Karagöz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.