booked.net
 
 

 

Damat

 Ağırlıklardan kurtulmak..!! - 21/09/2016





Meryem Telli
E-Posta
Dilimizde, "safra atmak" diye bir deyiş var.. "maddi anlamda; yük olan ağırlıklardan kurtulmak veya moral anlamda;
sıkıntı veren bir kimseden veya şeyden kurtulmak "meramında kullanılıyor..
Uzun ve mutlak bir iktidar dönemi sürerken ,, önce , 7 Şubat, arkasınından 17/25 Aralık operasyonları ve nihayet 15 Temmuz kalkışması, Türkiye siyasetini farklı ve öngörülmesi zor bir sürece soktu..
"İktidar yalnızlaşması" olarak da tanımlanabilecek bu dönemin, temel özelliği, geçici ittifakların ağırlığını kaybettiği ve sadece milletten alınan oransal ve adeta kutsiyet izafe edilen bir destek üzerinden istikamet bulması..
Taktiksel olduğu bilinen geçici bir işbirliğinin, ne kadar yüksek bir maliyet taşıdığının 15 Temmuz'da ortaya çıkmış olması, iktidarı , bundan sonraki yol haritasında," biat etmişler " dışında, herhangi bir yol arkadaşlığına "ihtiyaç duymama "noktasına getirdiği anlaşılıyor....
Devletin şah damarına girmeye çalışan yapı işle ilgili net bir hasar tespit raporu henüz ortada yok.. El yordamı ile yol alınmaya çalışılıyor, dolayısıyla, mücadelenin kuralsal bir sistematiği bulunmuyor..
İktidara zaman içinde destek vermiş olup bugünkü uygulamalara itiraz edenler, "devlet ve iktidar" gerçeğinin dışından değerlendirme yaptıkları için, açığa düşüyorlar.. Eleştiri bir yana, iktidar, kendi içindeki yol arkadaşları arasında, "mücadele"yi yeterli sertlikte görüremeyenleri de tasfiye etmeye başladı,.".Kurtlukta düşeni yemek kanundur" ,bırakın düşmeyi, ayağın tökezlenmesine dahi müsamaha yok gibi...
Tanklar Suriye'de, terörle mücadele sürüyor,, enfekte olmuş devlet yapısı sterilize edilimeye çalışılıyor,..iktidar, "ateşten gömlek", ortalık nerdeyse can pazarı....Batı'dan itiraz edenlerde de, " 15 Temmuzu fazla hafife almışız" çark etmeleri başladı..
İktidar "demir çekirdek "olarak yoluna devam edecek gibi,, "eski dostların" bugünlerde hükmü yok.
İktidarın her daim itibar ettiği,
Necip Fazıl ise, safra metaforunu kullandığı hitabesinde.;
"..kotranın altındaki safra onu kurtarır da, safrasız salapurya birdenbire alabora oluverir.." ikazında bulunurken, safranın da hin-i hacette bir işlevi olabileceğine işaret ediyor.... ..!!


Meryem Telli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.