booked.net
 
 

 

Damat

 Abd ziyareti ve Gordion düğümü.... - 11/05/2017





Aslan Kararlı
E-Posta
Abd pkk türevlerini( pyd/ypg) uzun zamandır, sürekli silahlandırıyor, kendi askerlerini, terör örgütünün emrine vermiş durumda, ayrıca Türkiye'den gelebilecek savunma amaçlı operasyonlara karşı da koruma kalkanına alıyor..Nato müttefiki, stratejik ortak gibi cafcaflı eteketleri kazıyınca karşımıza ciddi seviyede hasmane/düşmanca tavır içinde olan bir devlet çıkıyor...
Cumhurbaşkanı'nın seyahatinin tam da arefesinde, diplomatik nezaket kurallarını da göz ardı ederek, Türkiye'nin iç ve dış düşmanı olan bir terör örgütünü ağır silahlarla donatma kararı almanın herhangi bir mazereti olamaz..
İşid gibi, kendi beslemesi çapulcuları, birlikte vuracağız beyanları,, civcivler yesin diye atılan ufak palavraları andırıyor, inandırıcılığı yok..
Cumhurbaşkanının , seyahati iptal ihtimalinin tartışılmasına, Abd Dış İlişkiler Konsey Başkanının yaptığ yorum, diplomatik küstahlığın zirvesi..
Cumhurbaşkanını "otoriter yönetim ve Suriyede yararsız rol" eleştirisi ile istiskal etmek, , bir mucize olmazsa, , kuzey anadolu fay hattı gibi her an büyük depreme sebep olabilecek , stresli uzun bir döneme işaret ediyor..
Orta doğu, geleneksel "monşer " diplomasimizde, "bataklık" olarak adlandırılır, islami hassasiyeti öne çıkaran politikalarca çok eleştirilen bu tanımlamanın, reel politik dışı bir yaklaşım olmadığı ,giderek ağırlaşan maliyetlerle ortaya çıkıyor..
Koalisyon güçleri denen sözde demokrasi haraççılarıın, Suriye, yağmasına, dümeni kilitlenmiş gemi gibi bodoslamadan girmenin, avans maliyeti,; Rusya krizi( Şırnakta Rus hava savunma füzeleri bulundu) ve devşirmelerden oluşmuş, ağır silahlarla teçhiz edilmiş bir terör ordusu ile kapı komşusu olmak..
Abd ve Rusya destekli pkk/ypg/pyd yumağı, Türkiye için artık, "Gordion düğümü"dür..
Cenevre süreci, Astana buluşmaları, Putin ile sohbet, Trump ile muhabbet meseleyi çözmüyor ,tersine düğüm büyüyor, kuvvetleniyor..
Düğüm çözme konusunda, başka çare kalmazsa ,en etkili yöntem; "düğümü kesmek"tir..
Yoksa, "ilmik" Türkiye'nin boğazına geçirilecek gibi gözüküyor....






Aslan Kararlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.