booked.net
 
 

 

Damat

 Bahçeli - 15/01/2018





Meral Üzgün
E-Posta
Dünyada, iktidara açık çek verip, muhalefette olmasına rağmen, diğer bütün muhalefete uluorta saldıran tek örnek parti, MHP ve onun lideri Bahçeli.... Bu konuda tek olmasının yanında, muhalefetin "alayını" muhatap alıyor. Muhalefete salvo atarak, , iktidar siyasetinden rol çalıyor......
Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet mensupları bir yanda , Bahçeli bir yanda, muhalefet partilerine ve de dolayısıyla muhalefete oy vermiş kitleye, saydırıyorlar, Bahçeli, artık kendi jargonunda " klasik" hale gelmiş olan , "alayınız" söylemi ile, kimseyi ayırt etmiyor..
Bu taraftaki seçmen de aşka gelip; "sen kaç gramsın muhterem alayımıza sarıyorsun" des , haklı olur, ama, muhtemelen; "geçici bir şuur bulanıklığıdır" diye "hoş görme" süküneti hakim,..
Siyasette dönemsel işbirlikleri olur, iktidar politikaları ile bütünleşmek pek görülmemiş olsa da, destek verilebilir. MHP bu tariflere uymuyor, bugün Türkiye siyasetinde, İktidarı sembolize eden, Külliye'ye, iradesini külliyen ve süresiz devir etme durumu var, bu da bir ölçüde anlaşılabilir, ama, muhalefetin geri kalanını " alayınızı.." diyerek hedefe koymak yakışıksız ve bölücü bir tavır, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme eyleminin sınırlarını zorluyor.
Demokratik değerler sistemindeki en önemli haklar olarak, seçme ve seçilme hakları yanında, "muhalefet hakkı" da temel bir insan hakkı olarak kabul ediliyor.
Biz işbirliği yaptık, "milli ve yerliyiz", muhalefet, "gayr-ı milli" demek, öncelikl , sistemin ruhuna aykırı hareket etmek ve sonra da, halk iradesi üzerinde , milli ve gayr-ı milli olarak bölücülük yapmak sayılır.
"Alayımız " ayağımızı denk almak sorumluluğu altındayız...!!


Meral Üzgün


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.