booked.net
 
 

 

Damat

 İfade özgürlüğünü hacamat etmek..... - 02/02/2018





Baki Balcı
E-Posta
Hacamatçılar Federasyonu , . "söz konusu vatansa hacamatçılar yanında REİS" yazılı pankart açmışla, Afrin harekatını destekliyorlar, Tabibler Birliğini de protesto ediyorlar.
Yaptıkları yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğana karşı karalama kampanyası yapıldığını ileri sürmüşler..
TTB'nin bildirisinde, Cumhurbaşkanına karalama yok, savaşın kötü sonuçlarına dikkat çekme kaygısı ağır basıyor..
Cumhurbaşkanının söylemlerine aykırı bir ifade söz konusu olunca, hemen saldırıya geçmeye hazır olanlar arasına "hacamatçılar" da katılmış..
Hacamat belli çevrelerce "şifa mucizesi" olarak kabul ediliyor..
Hazret-i Peygamberin, Miraç gecesinde, " Hacamat olmaya devam et, Ümmetine de hacamat olmalarını emret.." dediği nakledilir..
Yine rivayet odur ki, ;
"Hacamat her hastalığa faydalıdır, uyanık olun hacamat olun." tavsiyesinde bulunmuştur..
"Kafadan hacamat olmak her hastalığın ilacıdır" Hadis-i Şerifi de bilinir..
Sonuç olarak Hacamat;, Peygamber sünneti olarak kabul ediliyor.. kupa ve bardak çekme ve sülük vantuzlatma da şifa aramada yaygın yöntemler arasında......
Herkes inandığı tedavi yöntemlerini uygulamada özgür olmakla beraber, modern tıbbın imkanlarını da ihmal etmemek gerekir..
Hacamatçılar, kendilerini şifacılar olarak tanımladıkları için, tabibler ile aralarında hafif bir çekişme olması normal..
Hacamatçılar, peygamber sünnetini sürdürüyorlar, imanın gereğini öne çıkarıyorlatr, tabibler ise, modern tıbbın gereğini yapıyorlar, mesleki yeminleri de , Hipokrat adı ile anılıyor..
Hekimlik Andı'nın son satırında, insanlık değer ve yasalarına atıf var..
TTB, bildirisi, yaşadığımız hassas dönemin duygularına yeterince tercüman olmamış olsa da, savaşların genel anlamda sağlık hakkı ile çeliştiğine dikkat çekerek, bir meslek etiğini öne çıkarma çabası olarak kabul edilmelidir....Ne Cumhurbaşkanını karalalamak, ne TSK'ni zemmetmek ne de reel politikanın icaplarını göz ardı etmek amacı güttüğü yargısına varmak kolay değildir.....
TTB bildirisi ve Hacamatçıların pankartlarına bakarak, vatanseverlik ölçüleri ortaya konamaz..
Herkes bu vatanı, herkes kadar sever ve savunur..ortak payda budur.. başka türlü millet olunmaz, "Kederde, kıvançta , tasada ortak olmak" herkesin kaygısıdır..
Yarın, hin- i hacette, cephede, tabibler de en az hacamatçılar kadar fedakarlık gösterirler, mesleklerinin gereğini yaparlar.
Şifacı hacamatçılar Cumhurbaşkanı yandaşlığı üzerinden ağızlarına geleni söyleyecek, keramet buyuracak, Tabibler sağlıktan, haktan bahsettiler diye kovalanacak..
ifade özgürlüğünü hacamet etmeyin efendiler..




Baki Balcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.