booked.net
 
 

 

Damat

 Birleşmiş Milletler salonlarında ölen insanlık..,!! - 27/02/2018





Halide Edip Doğrusöz
E-Posta
BMGK Doğu Guta'da ateşkes kararı almış, belli saatlerde bombardıman yapılmayacak, insani amaçlı tahliyelere imkan sağlanacakmış.. Karar ,ateşkes zaman dilimi dışında, bombalama, katletme serbest manasına geliyor..
BMGK , bu kararı ile Doğu Guta'da yaşayanların, öngörülen periyodlarda katledilmelerine , zımnen izin vermiş oluyor
Çocukları kadınları öldürmeyi, saatlik bir zaman çizelgesine bağlamak, BM'in geldiği son "insanlık" aşaması..
Ama kararın insani amaçlı mı yoksa , barbar kavimlerin, mazlum halkları istilalarına, cinayetlerine yol veren, bir yok etme hakkı mı olduğu tartışmalı..
İnsanlık, Irak'ın işgali ile başlayan süreçte , sırasıyla, Irak, Libya, Suriye'de öldü, ölüyor, öldürülüyor, kendi topraklarında ve kaçmaya çalışırken, Akdeniz'de, Ege'de, gömülüyor....
Son defin töreni, BMGK'de yapıldı.. .. Savaş suçlarına/ insanlığa karşı suçlara karşı tedbir olarak, sadece beş saatlik bir fasıla üzerinde anlaşmaya varıldı..
Üye ülkelerin tamamı tarafından imza altına alınmış ,BM Tüzüğünde düzenlenmiş haliyle, , BMGK, BM'in güvenlik ve barışı korumakla yükümlü en güçlü organı, diğer organlar sadece tavsiye kararı alabilirken, BMGK, tüm üye ülkeler için uygulanması zorunlu kararlar alabiliyor..
Bütün uluslararası katliamlardan, savaşlardan sonra, mahkemeler kurulur, Nürnberg yargılamaları ile başlayan süreçlerde , dönemin suçluları sigaya çekilir, cezalandırır..
Önümüzdeki dönemde , Ortadoğu'da yapılan bu kollektif yağma sona erince , koalisyon güçleri, BMGK üyeleri , işlenen insanlık ve savaş suçlarının yargılama sürecinde, sanık sandalyesine oturtulacaklar mı?
soru budur ve kaldı ise eğer, İnsanlık vicdanı ancak bu yolla temizlenir, gerisi çürüyen/karalanan vicdanları rahatlatmak çabasıdır, ölmekte olan insanlık bakımından bir çare değildir.








Halide Edip Doğrusöz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.