booked.net
 
 

 

Damat

 YSK, Rekabet Kurulu hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunda.!!!! - 09/05/2018





Vahap Doğrusöz
E-Posta
Rekabetin Korunması Hakkında Kanun, Madde 1 AMAÇ kenar başlığı ile, rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı, her türlü anlaşma, karar ve uygulamaları yasaklamakta, piyasaya hakim teşebbüslerin, hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek ve sonuçta rekabetin korunmasını sağlamak yükümlülüğünü düzenlemektedir.
Aynı Kanun m. 27 ile; Rekabet Kurulunun görev ve yetki tanımlamaları ile, rekabetin korunması sorumluluğunu, bu kurula vermektedir.
YSK Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun, m. 6 ile; Yüksek Seçim Kuruluna seçimlerin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemlerin yapılması sorumluluğunu yüklemektedir.
Rekabet Kurulu, Doğan medya gurubunun, sektörde hâkimiyet tesis edecek şekilde, bir başka medya işleri olan kuruluşa satılmış olmasına onay vermekle;
yakın zamanda, tarafları ve konusu aynı olan konuda verdiği kararı göz ardı etmiş ve sektörde haksız rekabete dönük bir hakim teşebbüs oluşmasının/oluşabilmesinin önünü açmıştır.
Medya sektöründe hakim duruma gelen gurubun iktidar ile sempati ötesi bir işbirliği içinde olduğu dedikoduları yaygın bulunmakta olup, bu nedenle, yeni alımlar ile portföyü yükselen gurubun seçimlerin dürüstlük ilkeleri içinde cereyanını etkilemek potansiyeli bulunmaktadır.
Hal böyle olmasına rağmen, Rekabet Kurulu satışı onaylayarak, seçimlere dolaylı yoldan etki alanını iktidar lehine genişletmiş bulunmaktadır.
Rekabet Kurulunun bu tavrı kurumsal olarak, seçimlerin dürüstlüğü ilkelerinin ihlal olup, suç teşkil etmektedir.
Yüksek Seçim Kurulu, Rekabet Kurulunun bu tasarrufu ile ilgili olarak yasal işlemleri başlatmak yükümlülüğündedir.


Vahap Doğrusöz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.