booked.net
 
 

 

Damat

 Man Adasından Yüksek Seçim Kuruluna...!! - 27/06/2018





Bahattin Kaygılı
E-Posta
Chp, yakın tarihte, iktidara yakın kişilerin, kara para cenneti olarak kabul edilen Man adasında 1 paundluk bir şirket kurup, 15 milyon dolarlık karlı bir alışveriş yaptıkları belgelerine ulaştı..
Belgeleri yanlış değerlendirdi, yurt dışına para çıktığı iddiası ile açıklama yaptı, iktidar, dışarıya para çıkmadığını, yurt içine para geldiği savunmasnda bulundu, Kılıçdaroğluna dava açıldı, mahkeme, Kılıçdaroğlunu manevi tazminat ödemeye mahkum etti..
15 Milyon doların kaynağı araştırılmadı ve yeterli açıklama getirilmedi, ama, Chp yetkilileri , belgelerin değerlendirilmesinde hataya düştüğü için, iş ortada kaldı ve üstüne üstlük Kılıçdaroğlu mahkum edildi..
Sonuçta; iktidarları yerinden edecek bir yolsuzluk iddiasının altında iktidar değil, chp kaldı..
24 Haziran seçimleri sürecinde, milyonlar meydanları doldurdu, Chp'nin aday gösterdiği İnce, kısa sürede 100'ü aşkın miting yaptı.
Üç büyük şehirde, milyonlar toplandı. İnce, finale doğru, çıtayı yükseltti, ve herkesi seçim sonuçları alınıncaya kadar seferberliğe davet etti. Kendisi de, YSK 'nun önünde, sağlıklı seçim sonuçlar alınıncaya kadar- sandalye atıp- nöbet tutacağını ilan etti.
Seferberlik çağrısı, YSK ile ilgili , muhalif tarafta doğmuş bulunan güvensizlikten ve seçim hilelerine karşı uyanık olma ihtiyacından kaynaklanıyordu..
Medya iktidar parselasyonuna uğramış olduğu için, muhalif seçmenler, seçim sonuçlarını ancak, bir kanal üzerinden, ve ktidar ajansı haline gelen ve her seçimde sonuçları çarpıtarak veren AA üzerinden izlemek zorunda kaldı..
Sonuçlar sadece AA kaynaklı olarak gelmeye başlayınca , muhalif tarafta şüpheler artmaya başladı, insanlar, Millet İttifakı liderlerininin açıklama yapmasını beklediler, arada , chp, yetkilileri çelişkili beyanlarda bulundular ve belirsizlik, şüpheleri arttırdı..
Muharrem İnce de ses vermeyip, bir gazeteci arkadaşına tweet atarkak sonucu ilan edince, rüyadan erken uyanıldı..
İnce, herkesi sandık kurullarında nöbete davet etti, kendisi anlaşılmadık bir biçimde sütre gerisine çekildi..
ortalıkta bir sürü dedikodu dolaştı, muhalefete oy veren seçmenin kafası karıştı, en önemlisi, gönlü kırıldı..
Man adasında ortaya çıkan belgeleri yanlış anons eden, halkı aydınlatmada zaafa düşüp , seçim gecesi, kendisine ümit bağlamış milyonları zamanında , uygun biçimde bilgilendirmeyip boşlukta bırakanların, kendilerini ciddi bir sorgulamadan geçirmeleri gerekir..
Cumhuriyeti savunmak ciddi iştir....


Bahattin Kaygılı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.