booked.net
 
 

 

Damat

  Türk Siyaseti ve Yeni Liderler. - 27/08/2019





Emre Gülener
E-Posta
Değerli Okurlar,
2018 Yılının son aylarında, yaklaşan 31 Mart 2019 yerel Seçimlerinde, Siyasi Partiler (ittifaklar), İstanbul Belediye Başkan Adaylarının isimlerini, kamuoyuna açıkladılar.
Ve o tarihten itibaren, gündeme yeni bir isim oturmaya başladı. Sayın Ekrem İmamoğlu. Tüm baskılara, Dezenformasyona, zorluklara, kısıtlamalara rağmen, 17 yıllık mevcut iktidara karşı, sanki, uzun zamandır beklenen, bir siyasetçi, modeli oldu. Sağdan, soldan, muhafazakar kesimden , Atatürkçüden, laiklerden, liberallerden, her türlü, farklı mezhep ve etnik kesimden, bölgeden, oy alabilmeyi başardı. Kavgacı, yıkıcı, uzlaşmaz ve düşmanca bir dil yerine, yapıcı, barışçıl, uzlaşmacı, kucaklayıcı, sempatik bir dil kullandı. Seçmene böyle yaklaştı. Bu yaklaşım tarzı, pek fazla sol kesim siyasetçinin kullandığı bir yöntem değildi. Ekrem bey, başarılı da oldu. Seçim tekrarlanınca da, bu kez, büyük bir farkla ikinci kez kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildi.
Artık O, Türkiye'nin siyasetinin, tıkandığı bir dönemde, yeni bir siyasetçi, yeni bir Lider adayı, hatta kendi deyimiyle, buna bende katılıyorum, yeni bir umut oldu .
Esas bundan sonraki süreç önemli, Belediye Başkanlığı önemli bir makam ve görev. Hele birde Dünya Şehri Istanbul Belediye Başkanı iseniz . Kamuoyu, İstanbullu vatandaşlar, sizden olağanüstü işler, projeler, Günlük hayatta yaşanan, sorunlara, çözümler beklerken . Bir Belediye Başkanından beklenenden ,istenenden fazlası , hemde, çok fazlası bekleniyor Ekrem Beyden. Bakınız,
Ankara ve Izmir Belediye Başkanlarından, böyle bir beklenti yok. Bir de tabii ki Türkiyede ki ,tüm farklı alanlarda, birikmiş artarak artan ,çözüm bekleyen ,iç ve dış sorunlar var. Başta Ekonomi olmak üzere çözüm bekleyen, toplumsal mutabakatla ,seçilmiş bir Parlementoda, çözmemiz gereken çok sorunumuz var .
Değerli okurlar, Istanbulun Dışındaki Şehirlerden de, Ekrem Beye büyük destek var .Ekrem Bey bugün 49 yaşındadır. Süleyman Demirel 40 yaşında, Bülent Ecevit, 49 yaşında, Turgut Özal, 56 yaşında, Mesut Yılmaz, 45 yaşında, Recep Tayyip Erdoğan, 49 yaşında Başbakan oldular .Bugünkü sisteme göre, Başbakanlık olmadığına göre, Beğensek de, Beğenmesek de, Siyasi Parti Genel Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı için yani Hükümeti kurmakla görevli makama seçilebilmek, için çok fazla zamanı yok. Bir karar verecek, Sayın İmamoğlu, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı mı ? Yoksa Türk Siyasetinde önemli bir rol oynamak mı ? Tarihe geçmek mi?
Bu Seçimi yapmak, eninde, sonunda, önüne gelecek. Tabii bu yolda, kendi Partisi içerisinde de, önemli engeller, rakipler, zorluklar da çıkabilir. Her ne olursa olsun, Türkiye'nin Siyasette ,Değişime, Yeni Siyasetçilere, yeni yüzlere, yeni Liderlere ihtiyacı var.

Sevgi ve Saygılarımla.

Emre Gülener.




Emre Gülener


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.