booked.net
 
 

 

Damat

 Yahudi Kürtler ve İsrail ışığında 3. Dünya Savaşı - 08/01/2020





Adaletli Yargıç
E-Posta
Hepimiz biliyoruz veya bilmeliyiz ki, 3. Dünya Savaşı, 2. Dünya savaşı gibi karasal orduların hareketleri veya büyük tank savaşları, siper savaşları gibi konvansiyonel bir şekilde olmaz. Bu pencereden baktığınızda, 3. Dünya Savaşı Ortadoğu denilen coğrafyada yıllar önce başladı. Bu savaşın nedenlerinden başlıcası enerji olsa da, asıl mesele Büyük İsrail ve Kürdistan dır.
Aslında Güney Kürdistan fiilen kuruldu gibi. Nasıl mı? Suriye de durum ortada, Kuzey Irak ta durum ortada, buna bir İran’ın batısında olan İran Kürdistan eyaletini eklerseniz, büyük resmi belki görürsünüz. Irak ve İran’ın karıştırılması sonucu burada sınırlar değişebilir ve bu değişim ABD nin dolayısıyla İsrail’in istediği şekilde Suriye Kürtleri, Kuzey Irak Kürtleri(Barzani) lehine sonuçlanır. Bu temel argümanı ortaya koyduktan sonra, bu argümanın bazı noktalarını maddeler halinde incelemenize açalım.
1-Yahudilerin bir kısmı Kürtlerin bir kısmını tabii ki Yahudi olanları kardeş görmesi meselesi incelenmeli.
2-Kaybolan Yahudi Kavimlerinden birisinin Kürtler olduğu iddiası, incelenmeli.
3-Mezopotamya coğrafyasında eski tarihte yüksek miktarda Yahudi nüfusun bulunması ve Yahudilere vaat edilen topraklar meselesi, incelenmeli.
4-Barzaniler tarafından Kuzey Irakta kurulması hedeflenen devletin 2000 yıl önce var olduğu ve halkının Kürt, Yöneticilerin Yahudi olduğu iddiası incelenmeli.
5-1100 lü yıllarda Haham Tudela denilen bir seyyahın ispanyadan yola çıkıp bölgeye gelmiş olması ve Kuzey Irak’ın Zagros bölgesinde 100 den fazla Sinagog ve 50.000 kişilik bir Yahudi topluluğu tespiti, incelenmeli.
6- Yahudi Barzani ailesinin 16. Yüzyılda bölgede Haham Samuel Barzani tarafından kurulmuş olması iddiası incelenmeli. Barzani ismi, yaşanan yer olan “Barazan” bölgesinden gelse de Barzani aşiretinin karışıklığı incelenmeli. Barzanilerin Osmanlı arşivlerindeki Yahudi oduklarını işaret eden belgeler, incelenmeli.
7-Torah’a göre Yahudilerin evlilik gelenekleri ve Sabetayist sosyete ile Yahudi Kürt iş adamlarının evlilikleri meselesi, incelenmeli.
8-Mossad ın Kürtlere desteği, incelenmeli.
9-Torah’a göre ‘’Ayağınızın bastığı her yer sizin olacak:…….” Tümcesinin eski Mezopotamya da ki Yahudi nüfus yerleşimi karşısında değerlendirilmesi meselesi incelenmeli.
10-İrandaki kadim Yahudi varlığı, incelenmeli.

Yukarıdaki maddeler veya eklenebilecek birçok ilişki incelendiğinde bilgi kirliliği gerçeğini de yadsımaksızın aşağıdaki büyük resim ortaya çıkıyor denilebilir..
BOP ve Büyük İsrail’i kurma felsefesi ışığında , bölgenin yeniden şekillendirilmesi işlemlerinde Kürtlerin bir kısmına ve Kürt Yahudilerine önemli roller düşmektedir. Yahudilerin ve Kürtlerin, iddia edildiği gibi kadim bağları ile 50 yıllık Barzani-İsrail ilişkileri, kurulması planlanan Kürdistan’ın bir “Kürt Yahudi “ devleti olacağını ortaya koyuyor gibi.
Bugüne baktığımızda ise, İran batısında bir Kürt devleti istemiyor. Bunu engellemeye çalıştığı ortada. Ancak, ABD, İsrail ve Yahudi Kürtler Irak ve İran’ı karıştırarak kağıtların yeniden dağılımıyla, güneyimizde bir Kürdistan oluşturmayı hedefliyorlar. Sonraki aşama Kuzey Kürdistanı oluşturmaya yeniden başlamak olacaktır. Belirtmeden geçemeyeceğim, Kuzeyde, yani bizim güney doğu ve doğumuzda planladıkları Kürdistan mutlu Türk Kürtler tarafından reddedilecektir. Bunu sağlamamız gerekiyor.

Bugünlerde neler oluyor diye bakarsak eğer; İran, Kasım Süleymani nin intikamını almak için füzeler fırlattı ve 80 ABD askerini öldürdüğünü söyledi. Muhtemelen, bu haber pek güvenilir değil. Çünkü ABD bu saldırıyı kestirmeden ve önlem almadan bu işlere kalkışmaz. Yani uydulardan kaldırımda yürüyen adamın içtiği sigaranın hangisi olduğunu görebilen bir ABD nin İrandan kalkan füzeleri görmemesi ve askerlerini uyarmamış olması düşünülebilir mi? Tam hedeflerine ulaşmayan ancak maddi hasar meydana getiren bu havai fişek tadındaki füzelerle öldürüldüğü iddia edilen 80 ABD askeri, İran halkının bir kısmı için yaratılan egosantrik bir duyurudan öteye giden bir açıklama değildir. Bakalım ABD ne açıklama yapacak? Eğer şu kadar askerimiz öldü derlerse, ABD intikamını bekleyeceğiz. Eğer, “şu kadar insan öldü ancak onlar yerel halktandı üzüntülüyüz.” Tadında bir açıklama yaparsa, başka saldırı olmaz. Çünkü İranlı yetkililerde “Tamam arkadaşım; bak bizim halka 80 ABD askeri öldürdük dedik, halbuki bu doğru değil sizden kimse ölmedi, gelin kapatalım bu işi.” Şeklinde bir açıklama yapma durumundalar, öyle görülüyor. Bakalım Trump uyandığında nasıl bağlayacak işi. ABD nin doğu yakasında saat 08.00 e yaklaşıyor daha.
Dünya öyle bir duruma geldi ki; bu gelinen durumun bile danışıklı bir dövüş olma ihtimali olabilir. Nasıl mı?
İran da ABD nin görünüşte istemediği ancak şimdi olduğu gibi ortalığı karıştıran bir İran hükümetine ihtiyacı var (tetikçi). Ancak bu hükümet İran da ki sefalet ve piyasalar yüzünden zorda. Ne yapıldı? Önce ABD Süleymani yi ortadan kaldırdı. Zaten Süleymani yi istemeyen bir İranlı yönetici grubu da vardı. Böylece, bir taşla birkaç kuş vurularak İran da ki kötü ekonomi ve sefalet unutturularak halkın bir hikaye etrafında kenetlenmesi sağlanmış oldu. ABD saldırısına cevap verilmezse İran için iyi olmayacağından sanki cevapmış gibi havai fişek tadındaki füzeler ateşlendi ve Akabinde halka ABD ye “cevap verdik” denildi. ABD ye ise “bakın fazla zarar da yok artık üzerimize gelmeyin” denildi. Bende böyle bir komplo teorisi yazdım, ancak bu kadar oldu. Birde ironik olarak tarafların ölüm adetlerini belirleyeyim ve durumu eşitleyeyim. 1 kişiye karşı intikam alıp eğer doğruysa 80 kişiyi öldürmedi İran. Saldırı anında Süleymani le 8 kişi öldü sonra cenazede 50 den fazla kişi ezildi. Kendi içlerindeki öldürmeleri de ABD ye yazarsak, demek ABD bir saldırıda yaklaşık 60-80 arası kişi öldürmüş olabilir. İran füze saldırısında da İran 80 ABD askeri öldürdük diyor, ancak uydudan sayamayacaklarına, İHA ları olmadığına göre, yanılma payları olabilir. Sonuçta, ironik bir dengelemeyle diyelim ki birbirlerine öldürme adedinde üstünlük sağlamadılar böylece bu iş şimdilik durulmuş olur. Bunu da komplo teorisinin dışına taşmış bir palavra olarak kabul edin lütfen. Bu kadar komplo teorisi ve palavra üzerine, ülkemizin ekonomi ve enflasyon ile (-) faiz konularındaki başarısını yazarak tüy dikmeyeyim. Çünkü görünen en büyük başarı O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.