booked.net
 
 

 

Damat

 Siyasette Corana dönemi. - 19/03/2020





Hüseyin Ünlü
E-Posta
Cumhurbaşkanı salgın önlemlerini açıklarken, konuşmasının girizgahında , "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi..
Bugüne kadar, muhtarından yargıcına, rektöründen sanatçısına,kadar her kademeden kalabalıklarıı Külliyede ağırlamışken, hayati önemde değerlendirmeler yaptığı toplantıyı Çankaya Köşkünde yapmayı tercih etmesinin nedeni Külliyeyi steril tutmakla sınırlı olabilir mi bilinmez..!!
Çankaya köşkü, Cumhuriyet Türkiye'sinin , bir anlamda "eski Türkiye" sembolü,..
Cumhuriyet kavramının yanında, "Devlet" teşkilatının da bugünkü ile mukayese kabul etmez, geçmiş zamanlara ait bir hayalinin ayakta kalan son örneği gibi....
Devletin tek kişi üzerinden pozisyon aldığı, yeni rejimde , uluslararası otoritelerce Pandemik kabul edilmiş bir sağlık krizine ilişkin tedbirleri de ortak bir devlet aklından ziyade, tek kişinin onayından geçmiş "ulufe" kıvamında ve lezzetinde kamuoyuna açıklıyor....
Ortaklı yangın yerine dönmüş, Cumhurbaşkanı, hazırundan "muhterem olması gereken şahsiyete" özel bir hitapta bulunarak "gülersin" değil mi.?.!! latifesi yapabiliyor..
Muhtemelen, temsil ettiği kesimi rahatlattığını düşündüğü tedbirlere işaret ediyor..!!
Cumhurbaşkanı yönetim üslubu bakımından konservatif bir yaklaşımı benimsiyor, büyük meselelerde çekirdek bir kadro ile çalışıyor, Savunma Bakanı, Mit Başkanı, Dış işleri Bakanı ve aile kontenjanından Maliye Bakanı bu demir çekirdeğin sabiteleri, araya konunun ilgisine göre başkaları da girebiliyor..
Meslek kuruluşları arasında da yakın çalıştıkları , adeta bir onay ve icazet ilişkisi içinde oldukları var, kapsama alanı bakımından en önemlilerinin başında gelen TOBB, bu konuda en vefalı işbirliğini sürdürüyor.. ..
Külliye veya dışında her etkinlikte daimi kontenjan sahibi olarak, başkanlık makamında güzel yaşlar alarak yaşlanmış başkanları vasıtası ile tarihe tanıklık ediyorlar..
Bu nedenle Cumhurbaşkanı zaviyesinden, en ziyade müsaadeye mazhar konumda olması normal....
Bir de partili "mümeyyiz" kadrosu var, ..
Parti devlet işbirliğinin geldiği son aşamanın zorunlu sonucu olarak , bazı devlet tasarruflar bakımından bu "mümeyyiz" 'ler muhatap ve şerh düşücü (açıklayıcı) konumda bulunuyor..
Mümeyyizler, "münhasırlık" kapsamı içinde, demokrasi üzerine, ulusal ölçekte yayınlarda ve her vesile ile sınırsız zaman dilimlerinde- umuma karşı ahkam kesme imtiyazına da sahipler..
Dünkü kritik toplantıda da bermutad ispat-ı vücud etmişlerdi..
Sonuç olarak, dünya ölçeğinde bir katastrof ile ilgili ülke çapında- hayati olabilecek değerde tedbirler manzumesini, Cumhurbaşkanı,,
yeni rejimin yeni devlet kadrosu olan bu muhterem zevat ile beraber, eski Türkiye'nin tarihi mekanında açıkladı..


Hüseyin Ünlü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.