booked.net
 
 

 

Damat

 Hemşehrilik Hukuku ve Kanunsuz emir - 01/04/2020





Deniz Alnıak
E-Posta
Muhalefet Belediyeleri tarafından, salgın hastalık tehlikesi nedeni ile Hemşehrilik Hukuku'nu korumak ve evde zorunlu kalmaya katkı sağlamak amacı ile başlatılan yardım kampanyası İçişleri Bakanlığınca engellenmiş ve bağış toplanan banka hesapları bloke edilmiş.
Anayasa madde 15 ile , "olağanüstü hallerde" olağanüstü tedbirlerin alınabileceği hususlar düzenleniyor...
Türkiye de, fiili olarak bir olağanüstü hal sürecinden geçmektedir..
Bütün dünya, Pandemi ile ilgili olarak olağanüstü tedbirler uyguluyor.
Pandemi mahiyetinde bir salgın hastalık tehlikesi altında bulunan ülkemizde, bazı belediyeler , bağış toplayarak, alınan ve alınacak olan olağan dışı tedbirlerin doğuracağı ek yüklerden, hemşehrilerini nispeten de olsa korumak amacı ile, bağış kampanyası başlatmış..
Belediye Kanunu m.15/ i fıkrası, belediyelere, borç almak ve bağış kabul etmek yetkisi veriyor.
Usul ve esasları bakımından, ince eleyip, sık dokuma zamanlarında değiliz, her gün artan sayılarda insan hayatını kaybediyor..
Herkes ve her kurum elini taşın altına ivedilikle sokmak sorumluluğu ve zorunluğundadır.
Ortada toplum sağlığını ve sonucunda da kamusal düzeni etkileyecek mahiyette bir salgın tehlikesi varken, İçişleri Bakanlığının hangi nedenle olursa olsun, bu kampanyayı -muhalif belediyeler yaptığı için olduğu ayan beyan ortada- ve sonuçlarını bloke etmesi, kanunsuz emir yolu ile görevi kötüye kullanma eylemi olup bir adım ötesi- bu tutumundan vazgeçmezse- doğabileceği kesin gözüken, kamu sağlığını etkileyecek kötü sonuçların nedeniyle, suç teşkil eden bir emir mahiyeti alabilecektir..
Yargı yolunu kullanacağı anlaşılan belediyeler ve bakanlığın, işleri iyice sarpa sarmadan - olağanüstü şartlara uygun bir uzlaşmayı ortaya koyma zorunluluğu hayati önemdedir.


Deniz Alnıak


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.