booked.net
 
 

 

Damat

 Fetö iltisakı..!! - 11/06/2020





Hatice Gürpınar..
E-Posta
Fetö denen oluşuma yapılan suçlamalar ile ilgili , ebesinden dedesine kadar, "fetö iltisaklı" kavramı ölçü/kerteriz olarak kullanıldı, kullanılıyor....
Neredeyse, cemaat hayratından su içenler dahi ,fetöcü olarak suçlandı, mahkum oldu.
Halbuki, kökü çok eskilere de dayansa bu muhterem ve müntesiplerinin, devlet dehlizlerinde doludizgin at oynatmaları, son dönemlere rastlıyor,..
2002 sonrası muktedirlerinin -gözleri her daim nemli -duygulu hoca efendiye yaptığı davetkar güzellemeler , arşivlerde konserve incir tatlıları gibi duruyor..
Siyasi jargonda, inkar edemeden tevil yollu ikrarları içeren pişmanlık ifadeleri, en yükseklerden gelmiş olsa da- genel olarak, kasıt dışı , manevi iklimde aynı safta olmanın getirdiği masum kandırılmalar olarak kamuoyuna aktarıldı.. ve fazla sorgulanmadan inanılması istendi..
İlker Başbuğ'un Yüksek Askeri Şüra'nın , askeri liyakat düzenini bozan kanun teklifçilerini, dolaylı olarak fetö' destekçisi olarak itham etmesi, meseleyi bir başka boyuta taşıdı..
Fetö ve yardakçılarının komuta kademesini teslim almasını sağlayan kanun teklifinin sahipleri İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundular ve Başbuğ ifadeye çağrıldı..
Kanunlaşan ve Albay bekleme sürelerinden başlayarak bütün komuta silsilesini bozan yasama tasarrufuna yol açanların , sadece bu gerçeğe işaret eden Başbuğu hedefe koymaları ile, Başbuğu kodese tıkan "dolar milyoneri kaçak savcının tasarrufu arasında fark yok..
En son , Akp Tanıtım ve Medya Başkan yardımcısı, CNN'in çanak ağırlıklı tartışma programında coşmuş, "Darbeci Kemalist geleneği" bertaraf etmek için fetö ile işbirliği yaptıklarını ifşa ve ikrar etmiş..
Devlete/hükümete karşı isyan etmiş bir suç örgütü ile yaptıkları işbirliğine mazeret/suçsuzluk gerekçesi olarak, "Darbeci Kemalist Gelenek" isimli bir hayalet yapının varlığını ileri sürmüş..
Ceza Kanununda; ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan nedenler sayılmış bulunuyor, -Darbeci Kemalist Geleneğin varlığı iddiası- suç örgütü ile bilerek işbirliği bakımından ,-geçerli kanuni hafifletici neden değil.....!!!
Bu durumdakiler ancak "etkin pişmanlık" hükümlerinden -hafifletici neden- olarak yararlanabilirler.. Ama bu dahi, gerçekleşen suç eyleminin unsurlarını etkilemez.
Bu iltisak kavramı bir süre işe yaramış olabilir ama , "bumerang etkisi" yapacak gibi..!!


Hatice Gürpınar..


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.