booked.net
 
 

 

Damat

 "Darbeci, Ulusalcı, Kemalist barolar" hedefte...!!!! - 01/07/2020





Selman Karakuş
E-Posta
Akp medya sorumlusu ergen kişinin " darbeci ulusalcılarla fetö'cüleri birbirine kırdırdık" mealli ikrarından mülhem olarak, -yeni çoklu baro sistemi düzenlemesi- , "Kemalist darbeci avukatların" korkulu rüyası olacağa benzer..!!
Büyük şehirlerde, yönetimleri elde tutan ve TBB genel kuruluna yüksek sayıda delege gönderen Baroların -düzenleme ile murat edilen" hakimiyeti sona erecek mi..?? , soru bu...!!
Yargıyı partileştirme sürecinde ; Barolara sıra biraz rötarlı geldi..
Fetö'cü emniyet ve yargı mensupları ile "telef" edilen darbeci Kemalist askerlerden ve yargıda da aynı zihniyetteki unsurlar, fetö/liberal ittifakının tezgahladığı 2010 anayasa değişikliği ile saf dışı edildikten sonra, , sıra avukatlara geldi..
Yargının savunma ayağı da hizaya getirildikten sonra; hukuk: karıncaların kıyısından güvenle, gönül rahatlığı ile su içebileceği durgun ve huzurlu bir deniz haline gelecek, adalet rüzgarlarının tedirgin edici dalgalanmaları olmayacak..!! …
Bu değişiklik sonrası, TBB Genel Kurulu da ilk toplantısını "diğerleri" gibi Külliyede yapar ve açılış konuşmasında, " müeddep bir savunma" nasıl yapılır, konusunda,, tavsiyeler, not alınır..
Adım adım, kanaviçe işler gibi yapılan yargısal atraksiyonlar sonucu,;
yoksul değirmencinin haklarını imparatora karşı koruyan yargıçların yerini, düğmesiz cüppesinin yakalarını mahcup bir edep ile iliştiren yüksek yargıçlar aldı..!!
Kölesi kullanmayan ama efendileri de olmayan avukatların yerini de; muktedir sofralarında "yargı reform strateji belgesi ..!!" hazırlayan meslek müntesipleri alıyor..
Merak konusu olan ise; eski sistemin yıkım ekibinde " koçbaşı" olarak kullanılanların yerini bu sefer kimlerin alacağı..!!


Selman Karakuş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.