booked.net
 
 

 

Damat

 KKTC nin tanınması bir başka bahara kaldı - 10/12/2020





Kenan Hayırlı
E-Posta
Cumhurbaşkanı, seçilmiş "özel kuvvetler", insansız hava araçları ve kabinesindeki demirbaşları ile Azerbaycan'a adeta çıkartma yaptı, Karabağ'ın işgalden kurtarılışının kutlamalarına katıldı..
Aliyev arada, asker elbiseleri ile pozlar verdi ama, "Harekatı" sayın Cumhurbaşkanı yönetmiş gibi.
Her iki Başkan, dillerinden düşürmüyorlar, "iki devlet tek millet".
KKTC'de, son seçimlerinde uyumlu bir Cumhurbaşkanı seçilince, "üç devlet tek millet" aşamasına geçildi..
Bu tanımlar retorik olarak güzel, kulağa da hoş geliyor,
KKTC'nin kuruluşunun 37'nci kuruluş yıldönümünde, sayın Erdoğan, adadan seslendi, "Azerbaycanlı kardeşlerime selam gönderiyorum, en yakın zamanda ; -KKTC Cumhurbaşkanı ile beraber kendilerini ziyaret edeceğiz ve ilişkileri daha farklı bir duruma getireceğiz" mealinde konuşmuş ve KKTC'nin Azerbaycan tarafından tanınacağı işaretini vermişti..
Arada , KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Azerbaycan'ı ziyaret etti.
Dağlık Karabağ'ın işgal altında oluşu ve KKTC'nin herhangi bir devlet tarafından tanınması halinde, sözde "Dağlık Karabağ Özerk Cumhuriyeti olarak tanınacağı " şantajları, tarafların elini kolunu bağlıyordu..
Artık bu engel kalktı, 10 Kasım'da , Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan anlaşma ile, Karabağ, Azerbaycan toprağı olarak tescillendi..
Arada Fransa, kişisel tasarruf ile suyu bulandırmaya çalışsa bile, uluslararası toplum "Karabağ sorununu" , çoktan Rusya'nın inisiyatifine bırakmış gözüküyor..
Azerbaycan'ın KKTC'ni tanıması önündeki en önemli engel kalkmış gibi..
Bu durum, yakın zamanda, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı tarafından da açık olarak ifade edildi..
"Tanıma" için ortam hazırdı ve Karabağ zaferi kutlamaları , en uygun bir zamandı.. ;.
fakat, ne yazık ki, kutlama törenlerinde, dostluk, -uzun vadeli işbirlikleri için- anlaşmalar, her şey vardı, ama tanıma ile ilgili tek kelime edilmedi..
Cumhurbaşkanı, yola çıkmadan önce, AB yaptırım tehditlerine ilişkin soruya "bizi ırgalamaz" sözcükleri ile Kasımpaşa raconu ile cevap verdi..
AB tarafından gelecek kritiklere de, ilk elden ve en yetkili ağızdan peşinen, "çöp" muamelesi yapıldı.
Anlaşıldığı kadarı ile "Üç devlet tek millet" yeterli olmadı, ne bekleniyor, ne zaman olacak? soru tek ve basit ama, rivayet muhtelif..!!






Kenan Hayırlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.