booked.net
 
 

 

Damat

 Kıyamet Alameti.!!! - 05/02/2021





Derya Demirci
E-Posta
Paris İdare Mahkemesi, Macron hükümetini, iklim krizine karşı mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesi ile suçladı ve eksik kalan, gerekli önlemleri almasına karar verdi.
Karar gerekçesinde ; iklim krizine karşı, Paris İklim Anlaşması gereklerinin yerine getirilmesindeki eksiklerin tolere edilemeyeceği, ve "yasa dışı fiil kanıtı" olarak değerlendirildiği hükmüne yer verildi....
Somut ve etkin önlemlerin ertelenmesinin hoş görülemeyeceği, ve "iklim adaletinin" gerçekleşmesinin önemine de vurgu yapıldı..
Yetersiz mücadele, yasa dışı kabul edildi, bir başka ifade ile, mücadele etmek yetmez, "gerekli mücadele" zorunluluğu var, hükmüne varıldı..
Gerekli mücadelenin koşulları Paris İklim Sözleşmesinde tanımlanmış bulunuyor, "kafana göre" mücadele kurtarmaz, deniliyor, Türkçe'ye tercüme edersek, yerli ve milli bir mücadele yeterli sayılamaz, Sözleşme hükümlerine göre mücadele edilecek ki, İklim Adaleti sağlanabilsin, deniliyor..!!
Kısmen başarılı olma dahi , "mücadele" kapsamında değerlendirilmiyor, attığın imzanın arkasında duracaksın, "hakkını vereceksin", ikazı yapılıyor..
Bu kararın, emsal teşkil edeceği ve Sözleşme imzacısı devletlerin aynı davaya muhatap olacağı ileri sürülüyor..!!
Tabii ki bizi bağlamaz.!!! Yerli ve milli olmayan konularda , iktidarın tutumu net, tanımıyor..
Paris Mahkemesinin kararı da "eski köye yeni adet" gibi, hukuk düzeninde, "kıyamet alameti" dahi sayılabilir..!!
Düşüncesi bile absürd, Türkiye'de herhangi bir çevre aktivizmi, uluslararası bir sözleşmenin gereklerini eksik yerine getirdiği gerekçesi ile yönetim aleyhine " faraza" Danıştay'da dava açarsa , bırakın kabul edilip, sonuçlanmasını, olabilecekleri tahmin dahi edemezsiniz, korku filmi senaryosu gibi..!!
Allah esirgesin, Dava açmaya teşebbüs edenlerin, "ebelerine" kadar harekete geçilebilir...
Kendi Anayasa Mahkemesinin kararlarını dahi "bağlamadan yönlendirici" gibi bir "karikatür düzleminde" mütalaa eden danışmanlar var..
Paris Mahkemesi kararı emsal sayılırsa yol olur, başta Dışişlerinin atarlı sözcüsü olmak üzere, ilgili sözcülerin , vakit kaybetmeden ,, kararı , "debbağın" sevmediği deriyi yerden yere vurması gibi, silkelemesi gerekiyor..
Bermutat, kendi özel terazilerine göre Demokratik olmadığı, yerli hiç olmadığı , gayr-ı milliliğin de tartışılmaz olduğu, noktalarından başlanabilir..
Bunlar ciddi işler , Macron gibi bir aceminin yönetiminde olacağı budur. !!


Derya Demirci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.