booked.net
 
 

 

Damat

 Türk'ün Ateşle İmtihanı....!!!! - 15/03/2021





Halide Edip Saygılı
E-Posta
Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, 4 karşı oya rağmen "andımızın" okutulmasını, bir manada yasakladı..
Milli Eğitim Bakanlığı, yapacak başka iş kalmamış gibi, ilgili yönetmelik değişikliği ile andımızın okutulmasını herhalde "muzır" bir şiir terennümü gibi gördü ve kaldırdı..
8. Daire kararına rağmen, Danıştay üst kurulu da, doğrudur, "beyhudedir", okutulmasında fayda yoktur, Cumhuriyet 1933 yılından bu yana, yanlış yapmış- dedi, son mühürü bastı..
Bahçeli, haklı olarak, bu kararın , sadece Türk" kelimesine duyulan alerji sonucu olduğunu fark ettiği için, yüksek perdeden itiraz ediyor..
Bahçeli "Danıştay bu karardan dönmeli" diyor, ama, karar nihai.
Kararı irdeleyecek başka bir başvuru mercii yok.
Faraza, Türk kelimesi çıkarılsın diyen yargıçlar , bize "cebri tehdit" yapıldı, pişmanız, deseler bile, , "yargılamanın iadesi"'nin, usulde bir karşılığı yok.
Bahçeli bu nedenle, kararı "pimi çekilmiş bomba" olarak tanımlarken haklı, cevap bekleyen soru, bomba nerede ve ne zaman patlar, bilinir ki, el bombasının pimi çekildikten sonra -patlamanın önüne geçmek mümkün değil.. sonuçta bu tip bombaların pimini çekmek ,- mısır patlatmaya" benzemez..
Bahçeli Danıştay'ı; Türk Milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilemeyecek emanetleri ile oynamaya teşebbüs etmekle suçluyor, fakat, Danıştay bu kararı ile teşebbüs safhasını geçmiş ve "fiili" tamamlamış bulunuyor..
Bahçeli, Anayasa Mahkemesinin bazı kararlarından da şikayetçi olmuş ve eleştirisini, mahkemenin kendisini feshetmesini isteyecek raddeye vardırmıştı.
AYM'nin hak ihlaline ilişkin kararlarının, telafisi imkansız zararlara- sebep olabileceği endişesini beyan etmişti.
Halbuki, hak ihlali kararları konusunda, içtihat değişikliği her zaman mümkün, ama, Danıştay'ın bu kararı, muhkem kaziye -kesin hüküm- mahiyetinde..
Danıştay'ın aynı konuda yeni bir içtihat üretmesi zaman ve konu bakımından imkansız gibi..,..
Ancak, Bakanlık yetkililerinin biz abes ile iştigal etmişiz, " kafamız güzeldi" yönetmelik değişikliğini, yanlış yaptık, " Türküm dinim cinsim uludur" yazarken, kalemimiz kaydı, diyerek, faal nedamet gösterirlerse - bu tartışma belki biter, yoksa , Bahçeli'nin tavrından; Halide Edip'in "Türk'ün ateşle imtihanı" tekrar gündemi işgal edecek gibi gözüküyor.


Halide Edip Saygılı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.