booked.net
 
 

 

Damat

 İçki bütün kötülüklerin anası ise,... babası kim? - 29/04/2021





Güray Gözüpek
E-Posta
Çeyrek kapanma, yarım kapanma ve nihayet, "yarım aylık" tam kapanma, ..!!
"Pandemik kapanma" meselesi, milletin üzerine artan dozlarda geldi, ama, tam kıstıramadı, millet teslim olmadı, şehirlerden kırlara açılıyor..
Milleti eve kapatma fikri "aniden" uygulamaya geçiyor. Sanki, biraz , "göç yolda düzülür" hali var..
Bu kadar insan, bilim kurulları, devletlular, milleti "suçüstü" yapar gibi tam kapanmaya sokuyorlar....
Araya da bonus olarak "alkol yasağı" sıkıştırıldı..
Tam kapanma ile, evde alkol yasağı arasında- Korona tedavisi ve de asayiş bakımından nasıl bir rabıta var belirsiz..
İçki muhafazakar kültürde " bütün kötülüklerin anası", olarak kabul ediliyor..
Toplumda, suç oranları ve tipleri konusunda ciddi artışlar var.. Ekonomik nedenler başta olmak üzere, insanlar daha bir tahammülsüz ve hoşgörü eksikliği içinde, bu da davranışları etkiliyor..
Haksız kazanç fiilleri ve kadına şiddet gibi tamamen alakasız konularda , her gün endişe verici görüntüler, kamuoyuna yansıyor..
İstatistiki olarak, suç ve suçlu tipleri bakımından- alkol ortak paydasına dair- bir bilgi yok, dolayısı ile artan suç oranları bakımından "alkol" etkisi ihmal edilebilir seviyede..
Adam, düz kafa ile karısını, sevgilisini darp ediyor, canına kıyıyor, her türlü beytülmal mal hırsızlığı ise, zaten alkollü kafa ile yapılacak bir iş değil..
Merkez Bankası rezervlerindeki milyarlarca doların usulsüz işlemler ile buhar olduğu iddiaları var, eğer doğruysa bu kadar rafine usulsüzlüklerin alkollü kafa ile yapılması mümkün değil, tam tersine , iyice ayık olmak lazım..!!
Yani, alkol tümden yasaklansa bile, "suç" kavramı ortadan kalkmayacak gibi gözüküyor..
Alkol zararlı bir madde , tartışma götürmez, ama , bütün kötülükleri alkole bağlamak da , suç ve suçlu kavramlarını hafife almak olur.. Kriminoloji diye devasa bir bilim dalı var, Ceza Kanununda, itiyadi suçlu, suçu meslek edinen kişi, örgüt mensubu suçlu kavramları var, ama "alkolik suçlu" diye bir tanımlama yok.. suç, kötülük ve alkol arasında, doğru orantılı bir ilişki henüz tesis edilemedi..
Alkol sağlığa kesinlikle zararlı ama sigara da yabana atılamaz..
IV Murat, içki ve tütünü yasaklamış, yanına fal bakmayı da eklemiş ama, toplumun üst katmanlarının müdavimi olduğu, kayıtlı meyhaneler ile halkın "gam dağıttığı" kaçak "koltuk" meyhanelerinde faaliyet devam etmiş..
Sonuç olarak, toplum, ekonomik dar boğaz, geçim sıkıntıları, salgın gibi nedenlerle, düdüklü tencerede içinde pişiyor gibi, fazla basınç, tencereyi patlatır..
Toplumu sakinleştirmek için, huzuru için , başka tedbirler bulmakta fayda var..







Güray Gözüpek


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.