booked.net
 
 

 

Damat

 NEDEN SİGORTA YAPTIRMALIYIZ ? - 05/05/2021





SİMAY FİRAT
E-Posta
Sigorta Nedir?

Sigorta, risklerin gerçekleşmesi sonucu doğabilecek zararları gidermek için kullanılan mali araçtır. Sigorta sözleşmesi, sigorta yapılması için hukuken gerekli sözleşmedir. Sigorta şirketi, sigorta işlerinin yönetilmesi, işletilmesi, satışı ile ilgilenen şirkettir. Sigortacılık, bu işlerle ilgilenen meslektir.
İnsanların tüm varlık ve girişimleri risk (riziko) adı verilen belirsizliklerin tehdidi altındadır. Sigorta, risklerin gerçekleşmesi halinde doğan zararı karşılar, böylece geleceğin maddi açıdan belirli hale gelmesini sağlar. Sigorta kişi ve kurumlara güven sağlar, böylece geleceğin planlanmasını mümkün kılar, girişimciliği teşvik eder.

Sigorta Neden Gereklidir?

Kendimizden, sağlığımızdan bahsedecek olursak; Özel sağlık sigortasına erken yaşta sahip olmak önemli. Çünkü geçmişten gelen hastalıklar poliçe ile teminat altına genellikle alınmıyor bazen istisna olarak surprim ile dahil edilebiliyor.
Poliçe başlangıcından sonraki tüm hastalıkların veya kaza sonucu olası tedavilerin hepsi özel sağlık sigortası ile özel hastanelerde mümkün oluyor. Özel hastanede muayene, tedavi, MR vb. ileri tanı yada ameliyat, doğum gibi olası daha yüksek maliyetli sağlık harcamalarınızı bütçe hesabı yapmadan karşılayabilmek için özel sağlık sigortanız olmalı.
Daha yüksek sağlık harcamaları yatarak tedavilerde görülüyor. Başımıza gelme riskini düşük de görsek yatarak tedavi maliyetleri çok daha yüksektir ve bütçeyi zorluyor. Çoğu zaman maliyeti sebebi ile özel hastanede tedavi olasılığını değerlendiremiyor bile olabilirsiniz. İşte tam da bu sebeple en azından yatarak tedavi teminatlı bir özel sigortası yaptırmalısınız.

Sağlık Sigortası Neden Gereklidir;

1. Sağlık sigortası sayesinde uygun gördüğünüz hastanede veya doktorda tedavi olma özgürlüğüne kavuşursunuz.
2. Yüksek meblağlı tedavi masraflarına karşı düşük bir prim ödemesi ile korunmuş olursunuz.
3. Poliçenin şartlarına bağlı olarak, sigortanız kapsamında Türkiye\'nin herhangi bir yerinde tedavi olma imkanına sahip olursunuz.
4. Sadece kendiniz için değil, eşiniz veya çocuğunuz için de bir sağlık sigortası yaptırarak onların da geleceklerini garanti altına almış olursunuz.
5. Sağlık sigortanız için yapmış olduğunuz prim ödemelerini vergi matrahınızdan düşme imkanına sahipsiniz.
6. Ödemekte zorlandığınız birçok sağlık hizmetine sağlık sigortası sayesinde rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
7. Kaza sonucu ortaya çıkan acil tedavilere ait masrafları sağlık sigortası sayesinde karşılayabilir ve normal hayatınıza en kısa sürede dönme imkanına kavuşursunuz.

SİGORTA DAHA ÇOK ZORUNLULUK MU YOKSA BİR İHTİYAÇ MIDIR?

Sigorta günümüzde lüks değil, bir ihtiyaç ve mecburiyet haline geldi. Yaşamın her alanında karşılaşılabilecek olası risklere karşı önlem almak ve küçük primlerle büyük risklerin ekonomik sorumluluklarını azaltmak için sigorta yaptırmamız gerekiyor. Sigorta; yolculuklarda ailenizi, tatildeyken evinizi, evinizde uyurken iş yerinizi ve arabanızı koruyor. Bu anlamda geleceğinizin en büyük yatırımı. Sigorta ile en hayati sağlık sorunlarınızın bile daha rahat ve kolay bir şekilde üstesinden gelebilirsiniz. Dolayısı ile sigorta görünmeyen bir koruyucu, güvence... Tabii ki her zaman olduğu gibi “Önce önlem sonra sigorta” diyoruz.
“Her şeyin başı sağlık” diyoruz ama sağlığımız için gerekli önlemleri almıyor ve ihmal ediyoruz. Günümüz çağında ansızın karşı karşıya kalınabilecek yüksek maliyetli ve yatarak tedavi gerektirecek hastalıklara hazırlıksız yakalanma korkusundan kurtulmak için Özel Sağlık Sigortası ya da SGK’lıysanız ve özel hastanelerde ödenmesi gereken fark ücretlerinden kurtulmak istiyorsanız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmanızı öneririz.


FARKINDALIK VE GÜVENCE

Edinmiş olduğumuz taşınmazların ve taşınır mallarımızın güvencesini gerçekten nasıl sağlayabiliyoruz? Tüm taşınmaz ve taşınır mallarınızı düşünün, kaçı sigortalı veya sigorta yaptırmadıysak neden aklımıza gelmedi? Büyük tutarlar karşılığı ve emek vererek ulaştığımız başarılarımızı, ileriye dönük yatırımlarımızı güvence altına almamız için alternatifi bol her anlamda sizlere yarar sağlayacak sigorta teminatları mevcut. Bunlardan birkaçı ;
Hayat sigortası
Ferdi kaza sigortası
Sağlık sigortası
Mal sigortaları
Kasko ve Trafik Sigortası
Yangın sigortası
Nakliyat Sigortası
Mühendislik Sigortası
Sorumluluk Sigortası
Hukuki Koruma Sigortası
Kredi Sigortası
Zorunlu Deprem Sigortası ( DASK )
Konut Sigortası
İnşaat All Risk Sigortası
gibi bu sigorta çeşitlerini çoğaltabiliyoruz...

Peki siz bu sigortalardan kaçına sahipsiniz?

Sigorta geleceğimize yaptığımız en başlı güvence ve yatırımdır. Riski üstlenir ve yaşamımıza, yaşam alanlarımıza güvence sunar.
Aracınızı, yaşamınızı kaderiniz değil, bilginiz yönetsin. Farkındalık ve güvenceniz cep konforunuzu sağlar...



SİMAY FİRAT


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.