booked.net
 
 

 

Damat

 CHP karşı taarruza geçti..!! - 02/11/2021





Kemal Kurgan
E-Posta
Cumhurbaşkanı, Azerbaycan dönüşü uçakta "vakanüvislere" (olayları ve özellikle hükümdarların başından geçenleri kaydetmek ve resmi tarih yazmakla görevliler), ;
"ben geri adım atmam hep taarruzdayım" değerlendirmesinde bulundu..
Bugüne kadar, "tornistan" sayılabilecek davranışları olduysa da, genellikle hücum oynamayı sevdiği ve kolay kolay geri basmadığı biliniyor..
Son gurup toplantısında, boksörlerin el göz koordinasyonu ve hız reflekslerini geliştirmek için kullandığı Pencikbol topu gibi sürekli hırpaladığı Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Çubuk ilçesinde, bir şehit cenazesinde linçe maruz kaldığı görüntülerini yayınladı..
Ne demek istediği anlaşılamadı, chp'liler, linç teşebbüsünün tamamlanması talimatı gibi algıladılar..
Ana muhalefet partisi liderinin, bir inek hırsızı tarafından, devletin başkentinde, en üst güvenlik yetkililerinin gözü önünde yumruklanıp bir eve sığınması ve orada Madımak benzeri bir "yakılma "saldırısına maruz kalması görüntülerinin TBMM çatısı altında yayınlanmasının esbabı mucibesi hala meçhul...
CHP'nin kıdemli, umur görmüş eski genel başkanları savcılığa başvurdu,
AK parti genel başkanını;
Siyasi hakların cebir ve tehdit Kullanarak engellenmesi TCK m.114, suç ve suçluyu övme, TCK m. 215, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, TCK m. 216, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs TCK m.309 kapsamında suçluyorlar..
Burada önemli olan, siyasal tarihimizde ilk defa bir iktidar partisi genel başkanının bu kadar ciddi suçlamalara muhatap olması ve parlamentoda temsil edilen ikinci partinin eski genel başkanlarının, retorik düzlemde kalmanın ötesinde yargı yoluna başvurması..
Mevcut yargı düzeninde, bu talebin soruşturma konusu olmayacağı ve reddedileceği kesin gibi..,
İddia makamının, suçlamaların konusu fiilin kimden sadır olduğunu tespit etmesi mümkün değil, zira tek kişilik yürütme rejiminde, cumhurbaşkanı ve parti genel başkanı ayırımının ölçütleri bulunmuyor..
Savcılık makamının, meseleyi, devletlu Cumhurbaşkanının dokunulmaz "siyaset" inhisarı içinde mütalaa etmesi kesin gibi..
Ama bir konu ortada, bugüne kadar iktidar darbelerine karşı sürekli öbür yanağını uzatan CHP, karşı taarruza geçmiş gibi gözüküyor..!!


Kemal Kurgan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.