booked.net
 
 

 

Damat

 "Demokratik mücadelede ortaklık" HDP'nin barış ve demokrasi çağrısı... - 06/12/2021





Hayati Abasıyanık
E-Posta
2022 Bütçesi TBMM'ne, atanmış bir memur tarafından sunuldu ..
Geneli üzerinde konuşmalarda , özellikle Hdp'nin çağrısı, geleceğe dönük olarak hayati önem taşıyor.
Eş Başkanlar, bütçeyi eleştirirken mevcut siyasi durum ve gelecek ile ilgili kanaatlerini açığa vurdular ve şartsız, şurtsuz bir demokrasi cephesinin önceliğine vurgu yaptılar.
"demokratik mücadelede ortaklık" çağrısı yaptıla..
Millet cephesinin sürekli kendileri ile ilgili rezerv beyanlarına rağmen, herhangi bir alınganlık göstermeden, ortak cephe konusunda irade açıklaması yaptılar ve üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ilan ettiler.
Hdp - erken seçim kararı alma- davetinin eşliğindeki bu çıkışı ile, yakın geleceğin siyasi çerçevesini - yeni baştan- tanımlamış oldu..
Bugün itibarı ile, TBMM; sayılara dayalı, zoraki bir yasama hayatiyetine sahip ve -sadece matematiksel olan- "fiili" bir meşruiyet içindedir.
Bütün kamuoyu araştırmaları, ikiye bölünmüş siyasetin millet ittifakı tarafının cumhur ittifakını dut ağacı sallar gibi salladığını göstermektedir.
Halkın/milletin güncel iradesi ile mecliste temsil edilen bayatlamış irade arasında uyumsuzluk ortaya çıkmıştır..
Cumhur ittifakının 2023 hedefi, yeni durum karşısında kadük hale gelmiştir. Mevcut temsil; "demokratik vasfını" kaybetmiş olup, 2023'e kadar geçerliliğini koruyamaz..
2002'de esnaf olduğu söylenen birinin attığı yazar kasa, ekonomik çöküşün sembolü olmuş ve erken seçimin önünü açmıştı.. O zamanlar, Başbakanlık önünde kurgulanmış gösteriler yapılabiliyordu, bugün , herhangi birinin bırakın Külliye önünde her gün değişen etiketleri protesto etmesini, uzağına bile sokulamaz..
Erken değil "derhal seçim" Türkiye'nin gündemine; her türlü hukuksuzluğu/usulsüzlüğü öğütecek bir değirmen taşı gibi oturmuş bulunmaktadır.


Hayati Abasıyanık


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.