booked.net
 
 

 

Damat

 Kabataş Lisesi densizliğinde "disiplin işlemi" yetmez.!!! - 12/01/2022





Yiğit Öksüz
E-Posta
Kabataş Erkek Lisesine sızan bir kaç genç, hem de 29 Ekim günü- Atatürk posterine saldırmış ve " marifetlerini" sosyal medyada paylaşmış..
Anlaşıldığı kadarı ile, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresi de, yasak savma kabilinden bir teftiş/ disiplin işlemi uygulamış..
Yedikleri herzeye göre yetersiz...
Kabataş Erkek Lisesi, 1908 tarihinde, kurulmuş, imparatorluk bakiyesi ve Cumhuriyetin - güçlü, geleneği olan- bir eğitim kurumudur..
Kurumlar gelenekleri ile yaşar, Kabataş erkek Lisesinin marşında bağlı olduğu gelenek, Cumhuriyet devrimleri ve Atasına olan bağlılığıdır.
"Çocuğu da yokmuş" naraları arasında, Atatürk'e saldırı, bu çocukların ruhsal durumlarının bu gelenek ile ne kadar bağdaşmaz olduğunun da bir işareti.. ..
Fazla zorlamaya gerek yok, kedinin pisliğini örtmesini seyreder gibi "mış" gibi yaparak da olmaz..
Nerede nasıl devam ederler, kendileri bilir , ama , doku uyuşmazlıkları olan bu okulda tedris etmeleri ( öğrenme, eğitim) , kurumun manevi şahsiyetine ve bu yuvadan feyz almış, yaşayan , yaşamayan mezunların da hatıralarına saygısızlık olup, "densizliğin" sürmesi mahiyettedir.
Herkes yaptığı eylemin bedelini öder, haysiyet bunu gerektirir, hem bir kurumun kalbine saldırıp hem de o kurumda kalmak zerre miskal delikanlılığa da sığmaz.!!
Mustafa Kemalin umurunda olmadığı kesin de, Kabataş camiası kendi geleneğine sahip çıkmak zorundadır.


Yiğit Öksüz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.