booked.net
 
 

 

Damat

 Siyasete "çocuk kurban etmek"..!! - 31/01/2022





Leyla Saygılı
E-Posta
Kurban inancında ve ritüelinde kendi çocuğunu kurban etmek en ileri safha olarak bilinir.
Siyasi tarihimizde, tek partili dönemi ve Demokrat Parti iktidarında, kayıtlara geçen iki teşebbüs bulunuyor.
Atatürk, çok partili hayata geçiş denemelerinden olarak, Fethi Okyar'ı görevlendirmiş ve SCF (serbest cumhuriyet fırkasını) kurdurmuştu..
İzmir ziyaretinde , bir kişi, kucağında taşıdığı çocuğu , Fethi Bey'in önüne atmış , "yeter ki bizi kurtar , arkası da gelir" diyerek, -yoluna kurban vereceklerini- ilan etmişti..
Demokrat Parti iktidarının son senesinde, Başvekil Adnan menderes Londra'da uçak kazası geçirmiş ve mucize kabilinden kurtulmuştu, tedavisi sonrası Türkiye'ye dönünce, büyük törenler yapılmış ve kutlamalar uzun süre devam etmişti,
Bu cümleden olmak üzere, Tarsus ziyaretinde , yine bir baba , Menderesin kurtuluşu şerefine , çocuğunu kurbanlık olarak, boynuna yazdığı "kurban" yaftası ile Menderes'in önüne koymuştu.
Savcılık makamı, babanın , -çocuğunun canını ortaya koyduğu bu davranış ile ilgili soruşturmaya gerek olmadığı kararına varmış ve gerekçe olarak da, "kasıt olmadığı " tuhaflığına dayanmıştı..
Bu iki olayda da, çocukların iradeleri belirsiz , kurban olmayı istediler mi istemediler mi bilinmiyor..!!
Önceki gün Trabzondaki küçük ise her halinden belli olarak, serbest iradesi ile Kılıçdaroğlunu hain ilan ederek, Cumhurbaşkanına oy istemiş..
Yaşı; kanunen cezai ehliyet yaşının altında olduğu için, "Kılıçdaroğlu hakareti"soruşturma konusu değil..
Kılıçdaroğlu da çocuğu bağrına bastı, korumasına aldı, olması gerektiği gibi "çocuk " muamelesi yapıyor..
Ama, değme hatiplere taş çıkaracak bir belagate sahip olduğunu söylemek mümkün, ezberi kuvvetli ,meramını da -fevkalade net olarak- alenen ifade etmiş..!!,
Cumhurbaşkanını her türlü desteklemesine kimsenin diyeceği olmaz da neden Kılıçdaroğlu hain ilan edildiği merak konusu oldu, onu da ilgili bakan tweetlemiş, terör iltisakı ile "çocuktan al haberi" diyor..
Kim terörist, kim fetö'cü haberleri arşivlerde , taze, taze , -henüz dumanları üzerlerinde tüterek - duruyorlar, bu gibi haberler için " çocuklardan" yardım almaya gerek yok..!!
Babasının telkini var mı yok mu hükümlü mü değil mi, eğer öyleyse hangi suçtan, önemi yok, ama , siyaset kürsülerinden "replik atmak" işi , çocuklara kaldıysa , durum , nazik demektir...







Leyla Saygılı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.