booked.net
 
 

 

Damat

 "Ahmak " ıslatan iddianame..!! - 21/04/2022





Burhan Germirli
E-Posta
Ekrem İmamoğlu hakkında , -2019 mahalli seçimlerini sudan sebeplerle iptal edip tekrarlatan ve yaklaşık 800.000 ilave oy ile kazanmasını sağlayan !! Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "hakaretten" - iddianame hazırlanmış, iddia makamı, vitesten atmış; laf arasında geçen "ahmak"'lık sözcüğü için 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etmiş..!!
İddia makamı ; çıplak kanun maddeleri ile siyaset arasındaki garip etkileşimi hesap etmek zorunda değil, ama, mağdur kabul ettiklerinin kamu tasarrufu ile yetkilerini zorlayarak aldıkları "iptal" kararı üzerine , adına yargı yetkisini kullandıkları halk, yüzbinlerce ilave oy ile, bir nevi, YSK'nın kararını siyaseten iptal etmiş olduğu gerçeği de göz ardı edilemez..
Yaklaşık On dört Bin oy üzerine fazladan yüzbinlerce oy ile, iptal kararının, kamu vicdanında neye "mahkum edildiği" konusu da tartışmaya açık değil..!!,
İptal kararı ile, seçimlerin dürüstlük içinde yürütülmesi konusunda, Anayasa 79.madde gereği, nihai karar mercii olanları, tartışmalı bir karar ile seçimlerin sonucuna maddi bakımdan bu kadar etkili olmuş olmaları , -istedikleri bu olmasa da - görevi kötüye kullanma ithamının muhatabı yapar.
İki siyasetçi arasında geçen , bir polemikte, iptal kararı tarafında olanları " ahmaklık" ile zemmetmenin, YSK üyeleri ile ilişkilendirmek, -durumdan fazlaca bir vazife çıkarmak yoluyla- fonksiyon saptırması tehlikesi taşır..
T.C. adına iddiada bulunan değerli iddia makamının konuya bu bakımdan bakmasında yarar vardır, siyaset ile kanun maddelerinin keyfi/lafzi yorumu arasındaki ilişkiden "adil " sonuçlar çıkması- objektif hukuk vicdanı bakımından mümkün değildir.



Burhan Germirli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.