booked.net
 
 

 

Damat

 Mustafa Kemal'in hayali, Üniversite şenliklerinde..!! - 10/06/2022





Kemal Anafarta
E-Posta
Gerici soslu muhafazakar damar, Kemalizm'e doğrudan saldıramadığı için, "resmi ideoloji" ambalajında hırpalamaya çalışır..
Son zamanlarda, Üniversite gençliği, İzmir'in dağlarında açan çiçekleri fazlaca hatırlayıp, doksan yıl önce ölmüş Mustafa Kemal'in ruhuna "yaşa" nidaları ile selam göndermeye başlayınca, bu cemaatin özellikle son yirmi yıldır iştiyaklı bir unutmaya terk ettikleri müzmin rahatsızlık, nüksetmeye başladı.
Yaklaşık bir asır önce - elli yedi yıllık hayatına neredeyse bir kaç asırlık işler sığdırmış olarak hayattan ayrılan bir kahramanın, gençler tarafından hala hatırlanmasını, pop-Atatürk sevgisi olarak tanımlamak, bu ruhlardaki "vefasız" patolojinin ne boyutlarda olduğunu gösteriyor..
Babalarının bile, -layık-ı veçhile- hakkını teslim ettiği şüpheli- genç insanların- Mustafa Kemal coşkusunun kaynağını hafife alıp, resmi ideoloji üzerinden, yanılsama iddiasını ileri sürenler- ne yazık ki iflah olmaz bir yanılgı içindeler....
Esas yanılanlar, cemaat adını verdikleri hybrid yapının iktidar ortaklığında, Cumhuriyeti yıkma sanrısına kapılıp, bugün muhalefetçilik oynayanlar....
Resmi ideolojiye hayali kılıçlar çekip, cemaat hiyerarşisine ve otoriter "sivil" ideolojiye teslim olmanın bedeli ortada..
Resmi ideolojinin içinin boşaldığı, her katı şey gibi buharlaştığı iddiasının ise, cemaat ve sivil ideolojinin makyajları döküldükten sonra- nasıl buharlaştığı gerçeği karşısında, su buharı kadar bir ağırlığı bile yok...
Son yıllarda, hep yanıldılar, İzmir marşına zıplayarak eşlik edenlere , hele hele, "yaşa Mustafa Kemal Paşa" nidalarına dikkat etmelerinde fayda var..
Resmi ideoloji v.s gibi ezberlerden çıkma zamanıdır, sonsuz yanılgılar içinde ısrarın alemi yok..
Yok sayınca yok olmayan, buharlaştı deyince buhar olmayan şeyler de var..!!


Kemal Anafarta


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.