booked.net
 
 

 

Damat

 Vahideddin Köşkü..!! - 12/09/2022





Osman Soyugüzel
E-Posta
Sultan Vahideddin'in şehzadelik zamanında kullandığı köşkü 2014'ten bu yana Başbakanlık/Cumhurbaşkanlığına (cumhurbaşkanlığı forsu ile) hizmet veriyor..
Yakın geçmişte Alman Şansölyesi Angela Merkel burada ağırlandı, son olarak da Mitçotakis ile Cumhurbaşkanı boğaz manzarası seyrederken görüntülendiler..
Osmanlı keyfine, konforuna itibarına düşkün bir saltanattı, borç para ile Dolmabahçe sarayı inşa edilmiş ve itibardan tasarruf edilmemişti, bugün de manevi mirasçıları, muhtelif yerlerdeki köşkleri ortaklaşa kullanıyorlar
Ankarada da Çankaya yetmedi , Atatürkün mirasının üzerine- çok sayıda mahkeme kararlarına rağmen- cebri olarak külliye adında tam da bir "saltanat replikası inşa edildi,
Sultan Vahidettin, son padişah (36.) ve 115. islam halifesi olarak, can güvenliği olmadığı bahanesi ile - Malaya adlı bir İngiliz zırhlısı ile Maltaya gitti..
İtalyada hayatını kaybetti ve Suriye/Şam Sultan selim Camii'ne defnedildi.
Akp, Suriye macerasına girdiğinde , Şam'da Emeviye Camii'nde cuma namazını hedefe almıştı, nasip olmadı, Osmanlı'nın varisleri olarak, neden saltanattaki son halife Vahidettin 'in naaşının bulunduğu Sultan Selim Camiine niyet etmediği de anlaşılmadı...!!
Cumhuriyet, Osmanlı kaşanelerini , kendi isimleri ile korudu, fazla sorun etmedi...
Bugün, Cumhurbaşkanı Vahidettin köşkünü devlet protokolünde kullanıyor, Hilafeti ve Saltanatın payitahtını küffar gemisi ile terk etmesini de dert etmiyor..
Abdülhamit hayranlığını ise bulduğu her yere ismini vererek gösteriyor..
izmir Belediye Başkanının sözlerinden de çok alındılar, ne diyecekti yani, "saltanat şürekası müstevlileri İzmirden denize döktü, müteşekkiriz" mi diyecekti...!!
İşi, kurtuluş falan yok, kendi iradeleri ile gittilere kadar getirenler var, zaten muteber tarihçileri de işgalciler, "keşke kazanıp kalsalardı da TC rejimi olmasaydı" diye, diye uful etti...
Sonuç olarak, Akp; zihniyet dünyasında hiç ayrı düşmediği için Osmanlı sahiplenmesine önem veriyor ama, tarihi gerçekler de ortada ..





Osman Soyugüzel


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.