booked.net
 
 

 

Damat

 Kılıçdaroğlu , Akşener ve Demirtaş..!! - 29/09/2022





Ruhsar Endişeli
E-Posta
Akşener sonunda, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili tavrını netleştirdi, canlı yayında , altılı masanın noter görevi yapmadığını , ve chp 'ne de bir borçlarının olmadığını ve de hatta- mahalli seçimlerin sonucları bakımından-a lacaklı ( Chp'den) olduklarını iddia etti.
Bu beyan önü arkası düşünülerek yapıldıysa , "kristal kase" kırılmak üzere...!!
Altılı masa , neredeyse çeyrek yüzyıllık bir parti /devleti iktidarına karşı, Türkiye'yi normalleştirmek hedefi gözetilerek kuruldu..
Akşener, hangi saik ile bu -siyasi nezaket riski taşıyan- konuşmayı yaptı bilinmez..
Kılıçdaroğlu son zamanlarda tekil şahıs üzerinden ve helalleşme yanında hesap sormayı önceleyen bir siyasi retorik ortaya koyuyor.
Kılıçdaroğlu adaylık sinyalleri de veriyor olabilir.. nasıl ki, Akşener, altılı masaya danışmadan, Başbakanlık hedefine kilitlenmişse, Kılıçdaroğlunun da kendi pozisyonunda bir hareket özgürlüğünün olduğu "diğer masa paydaşlarının olduğu gibi- tartışılmaz..
Milim milim, gergef işler gibi bugünlere gelen bir siyasi ortaklık üzerinden bu kadar sert bir yorum başka hangi riskleri içerir belli olmaz ama gereksiz bir hassasiyetin dışa vurumu olduğu açık..
"Chp Kılıçdaroğlu, Akşener, İyi parti" ilişkisini, mahalle bakkalının veresiye defteri hesabına indirgemek yakışıksız olduğu gibi, bakiye bakımından da gerçeğe aykırı bir sonuca işaret ediyor..
Kılıçdaroğlu, 15 vekil emaneti ile iyi partinin seçime girmesine el vermeseydi, bugün nasıl bir tablo söz konusu olurdu, sorusuna vicdan ölçüleri içinde verilecek her cevapta Akşener borçlu çıkar...
Mahalli seçimlerde, borcu ödedik , üzerine biraz da alacağımız kaldı, hesabı, ancak; kantarın topuzunu kaçırmakla mümkün..!!
Kılıçdaroğlu ve chp, yakın tarihte en büyük haksızlığı Hdp ve Demirtaş'a yaptı, dokunulmazlıkların geçici bir süre kaldırılması komplosuna , "anayasaya aykırılığını da açıklayarak !!" evet oyu verdi, Hdp parlamento grubunu cellatlara teslim etti...
Selahattin Demirtaş, 5 yıldır betona gömülmüş vaziyette, çoluğundan çocuğundan uzak, yargılanıyor, ..
O bile, Kılıçdaroğlu'nun mutasavver adaylığına İyi parti derinlikleri kadar itiraz etmedi, farklı toplumsal kesimlerin desteğini almaya çalıştığını ve başarılı olduğunu ifade etti.. ( 13 Eylül 2022),
Hem bu seçimlerin demokrasinin son seçimleri olabileceği endişesi dillendirilecek hem de tek taraflı "veresiye defterleri" üzerinden siyaset yapılacak..!!
Bu vebal ağırdır, taşınamaz , herkes aklını başına devşirmeli..


Ruhsar Endişeli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.