booked.net
 
 

 

Damat

 Garip bir "ittifak" hikayesi!!... - 14/11/2022





Fazilet Vefalı
E-Posta
İçişleri bakanı, İstiklal caddesini kana bulayan terör saldırısının görünürdeki failini yakaladıklarını açıkladı ve perde arkasında olduğu iddiası ile de Nato müttefiği, stratejik ortak Abd'ni aleni olarak suçladı, taziye mesajını reddetti..
Uzun zamandır iktidar yandaşları da , Abd ni neredeyse -"düşman"- konumunda değerlendiriyorlar..
Cumhurbaşkanının ise, bugünlerde , G20 zirvesinde Abd başkanı Biden ile ikili bir görüşme yapması bekleniyor..
Cumhurbaşkanı iki gün önce de , Özbekistan gezisinde; Fetö konusunda, Abd'ne , " bu adamı Biden saklıyor " ithamında bulundu..
Abd, 4 Temmuz 2003 yılında Kuzey Irak'ta özel kuvvetlerin başına çuval geçirdiğinden bu yana her türlü hasmane davranışlarını arttırarak sürdürüyor..
Rütbeli komutanları ile Suriyenin kuzeyinde, pkk türevlerini eğitiyor, koruyor, kolluyor, donatıyor, hemen dibimizde binlerce kişilik silahlı bir gücün varlığı aşikar bir gerçek, misak-ı milli için hayırlı rüya görmediklerini de ortada...
Bir diğer "kanka " Putin de, aynı silahlı eşkiyanın Moskovada, neredeyse -diplomatik statü ile temsiline- izin vermekte, ısrar ediyor..
Geçmiş yıllarda, eski Türkiye'de, Abd, Türkiye'ye silah ambargosu uygulama densizliği gösterdi..
( parası ödenmiş silahların üzerine oturma değil...)
Zamanın Demirel hükümeti, artısına eksisine bakmadı, riski göze aldı ve anında Abd askeri üslerini kapattı, 5000'e yakın askeri kapı dışarı etti..
Abd'nin o zamanlar şimdiki gibi burnumuzun dibinde Girit, Larissa v.d alternatif üsleri de yoktu, buna rağmen mabadlarına baka baka gittiler.
1978'de ambargo kalktı, ama bu sefer de Ecevit üstlerin açılmasını kabul etmedi..
18 Kasım 1980 'de ancak, Abd'nin "bizim çocuklar" dediği darbeciler, maçaları daha fazla sıkmadığı için , üsleri hemen açtılar..
Demirel ve Ecevit, bu ülkede üzerlerinde en çok tepinilen siyasetçilerdir, ama bugünden bakınca, adlı adınca - anti emperyalist- tavır olarak, dönemin şartlarında gösterdikleri cüret; her babayiğitin göze alamayacağı cinstendi....
Parasını verdiğimiz F35'leri gaspediyorlar, F16 uçaklarının modernizasyonunda yan çiziyorlar, aramızda yıllardır kan deryası akan terör örgütüne hamilik yapıyorlar, darbe teşvikçisi Fetö'ye el bebek gül bebek bakıyorlar...
Rahmetli, Demirel ve Ecevit, bugün yaşasalardı, ne düşünürlerdi?...!!! ,,,









Fazilet Vefalı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.