booked.net
 
 

 

Damat

 Altılı Masa'nın "tutsağı", Kılıçdaroğlu..... - 09/01/2023





Bahar Soylu
E-Posta
Zaman yaklaştıkça, altılı masa müntesipleri farklı tel'den çalmaya başladılar..
Babacan, Anayasa'nın en yüksek seviyede stres biriktirmiş fay hattı olan "vatandaşlık tanımını" sıradan bir kanun maddesi ile düzenleme niyetini açığa koydu, yetmedi, -ana dilde eğitimi de - "ananın ak sütü" metaforunda- "bonus olarak" pakete ekledi....
Davutoğlu, türbana anayasal garanti konusunda "Allahın emri" olduğu iddiası ile, tartışmadan münezzeh bir konumuna geçti.. "imza yetkisi" talebinde bulundu..!!
En sakin görünen, Karamollaoğlu'nun meclisteki temsilcisi, AKP teklifini imzaladı..
Masanın kuruluşunda elini değil , bütün gövdesini taşın altına koyan Kılıçdaroğlu, "aday gibi davrandığı" suçlaması ile neredeyse çarmıha gerilecek..,..
Akşener, masanın ortağı değil "vasisi" gibi davranıyor..!!
HDP hakkında, kapatma davası neredeyse kararın ilanına kaldı, anayasal hakkı olan mali yardım, -8'e 7 basit çoğunlukla -anayasal karar yeterlilik sayısı göz ardı edilip, -- askıya alındı, masa, üç artı üç maymunları oynuyor..!!
Akşener, Mhp'nin masadaki izdüşümü gibi..
Hdp, sanki kor ateş, dokunan yanar, muamelesi görüyor, halbuki, milyonların yasal temsilcisi, "yok saymak demokratik değerler ile ne kadar bağdaşıyor" sorusunun cevabı ; askıda hükümsüzlük ile malul..
Bu tablodan güncel olarak çıkan sonuç; Cumhuriyetin kurucu partisi genel başkanı sınırlı sayıda ve sınırlı sorumlu dostları için ( tabir kendisinin)..!! bir masa kurdu, "armut piş ağzıma düş " , "iktidar" bekliyor..
Kılıçdaroğlu, emekleri inkar edilemez bir mücadele verdi, ancak bugün gelinen nokta, hem kendisinin emeklerini hem de Chp'nin kendisini inkar etme tehlikesi taşıyan bir süreci zorluyor..
Paydaşların her şeye hakkı olduğu, Chp'nin ise bu siyasi hevesler için "moderatör" olduğu bir görüntü , milletin ümidini kırabilir....
İktidar, açılım üzerine açılım yapma düzenine geçmiş, içte, dışta düne kadar "zebani" kabul ettikleri ile sohbet kurmaya hazırlanırken, Kılıçdaroğlu, helalleşme kapsamını -bütün sol guruplar dahil -genişletmek zorunda ..
Bu kadar sinerek iktidara yürünmez, elde avuçta "sarı öküz" kalmadı, ülkenin üzerine bütün ağırlığı ile iktidar vesayeti çökmüş durumda, chp, masa üzerindeki vesayeti reddetmeden, bu mücadeleyi salaha erdiremez..






Bahar Soylu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.