booked.net
 
 

 

Damat

 Çay boşlarını toplayan General... - 10/03/2023





Ruhsar Denizci
E-Posta
Son zamanlarda TSK üzerinde hüzün bulutları dolaşıyor..
Eski Genelkurmay Başkanı, şimdiki Milli Savunma Bakanı , askerlik hevesini tam alamadı, sürekli amerikan tipi bir "mont" ile dolaşıyor, arması da var gibi, zaman, zaman kıyafete uygun bir şapka da takıyor,
Siyasi mi, muvazzaf bir asker mi, yoksa, üniforma meraklısı bir amatör mü, anlaşılamıyor.
Yanında , "emir subayı" görüntüsünde kuvvet komutanları ile oradan oraya uçuyor, teftişler yapıyor, "Harekat Başkanı" gibi davranıyor..
Eski genelkurmay başkanlarının , siyasete intisap ettikten sonra , -muvazzaf komuta kademesi- üzerinde emir komuta yetkisi yok..
Ama bu dönemde, askerler farklı bir davranış içindeler, cumhurbaşkanı , parti başkanı olarak, muhalefeti silkelerken ,alkış tutabiliyorlar..
Deprem sonrasında, askeri sahaya, zamanında indiremediler, ilk birkaç günde enkaz altına müdahale edilemedi, bu süreçte -canlı feryatlar- cevapsız ve sonunda cansız kaldı..
Yarın, bu gecikmenin, hizmet kusuru olarak bir cezai sorumluluğu olur.. Kapı komşusu, feryad/imdat isteyen enkazlara, emir/talimat intikal etmediği için yardıma koşmayanlar, ," 'emir ' bekledik, gelmedi" mazereti ile kurtaramazlar.....
En son, Brüksel'de yapılan Nato toplantısına TSK'ni temsilen katılan Korgeneral'in- Türk ve yabancı delegasyonun- boş çay bardaklarını toplayan görüntüleri servis edildi..
Uluslarası toplantıda, servis yapmak bir Korgenerale düştü ise, TSK komuta kademesi, çayın demli olup olmadığına bakmaz- TSK Personel Kanununa göre de sorumlu olur..
926 sayılı TSK Personel Kanunu, M.3 Tarifler kenar başlığı altında j) bendi ile "Yeterlilik" tarifinde ; " Ahlaki, askeri, mesleki, fiziki, zihni kıfayet ve üst rütbeye liyakate" vurgu yapmaktadır.
Nato bünyesinde yapılan ve askeri ağırlıklı bir konunun görüşüldüğü toplantıda, yerli olsun, yabancı olsun sivil katılımcıların "çay boşlarını" toplamak, bu tamına aykırı olup, omuz üstündeki , apoleti ," yıldız ve defne dallarını" havada bırakır.
O Üniforma , operet vodvillerinde giyilen bir kostüm değildir...




Ruhsar Denizci


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.