booked.net
 
 

 

Damat

 CHP - 04/06/2023





ERCAN ERDEM
E-Posta
Gelelim CHP’ye;

CHP yi, yeni ve enteresan bir dönem bekliyor. Ben, eski tas, eski hamam, misali bir şeylerin değişmeyeceğini düşünürken dün Grup Başkan vekilliğine Sayın Özgür Özel seçildi.
Kendisini ancak uzaktan tanıyor ve takdir ediyordum. Çok yakın bir arkadaşımın ağabeyi Florence Nighthingale hastanesinde yatarken arkadaşımda ona refakat ediyordu. SAramızda konuşurken, Sn. Özgür Özel’in aynı günlerde bir yakınına refakat için aynı hastanede olduğundan ve birkaç gün birlikte sohbet ettiklerinden bahsetti. Bu sohbetler sonucu Sn. Özel’den sitayişle bahsederek çok düzgün bir kişiliği olduğunu, kendisini Türkiye geleceği için çok pozitif bulduğunu ve kendisine yakın hissettiğini belirtmişti.
Benim de Sn. Özel için değerlendirmem böyle, ancak koyu CHP liler ne der bilemiyorum Sn. Özel’in Allah yardımcısı olsun, Allah utandırmasın.

-Sayın Özel “CHP grup başkanı” oldu denilince bir ara duraksadım. Tabii koyu bir CHP li kadar tüzüğü iyi bilemem. Bu nedenle tereddüt geçirdim. Grup Başkan vekili mi? yoksa Grup Başkanı mı? seçilmişti. Tüzüğü inceleyince Grup Başkanı seçilmiş olması gerçeğini gördüm. Aklımda neden böyle kalmış derken, 2014 tüzüğünü bulup inceledim ve yine gördüm ki, Genel Başkanlar tartışmasız Grup Başkanı oluyorlar. Yeni 2018 Tüzüğünde ise Meclis dışında kalırlarsa olamıyorlar.

Halbuki, öngörüsüz oldukları iddia edilen CHP yönetiminden bazıları bu durumu öngörmüşler ve böyle bir durumda ne olacağını tanımlamışlar.

Bunu İYİ parti de yapmış, ancak İYİ parti seçimde nitelikli çoğunluk aranacağını tüzüğe yazmış. CHP ise, bu seçimin iç yönetmeliğe göre yapılacağını yazmış tüzükte. Ben bir sürü yönetmelik buldum ancak iç yönetmelik bulamadım veya bakmayı bilemedim. Topu, Komplo teorisyenlerine paslayarak konuyu kapatayım.

-CHP de bazı dedikodulara göre Grup Başkan vekilliklerinden birisi olan Sn. Gökhan Günaydın, Sn. Ekrem İmamoğlu tarafından önerilmiş ve seçilmiş.

-Sn. Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından anlaşıldığına göre ilk hedef İBB seçimleri, kaybettikleri İstanbul’u almak istiyorlar. Bu mümkün mü? Umarım mümkün olmaz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sn. Özhaseki bu iş için sahaya sürülmüş bir piyondur ve esas görevi selefi Murat Kurum’u İBB Başkanı seçtirmektir. Bunun için, evvelce istediği imar yetkilerini bile belediyelerden merkeze alma konusunu gündeme getirecektir. Güya, ona göre imar yetkisini belediyelerden kaldırarak hırsızlığı ortadan kaldıracaktır. Ancak hırsızlığı merkeze alma tehlikesini hiç düşünmemektedir. Bu amaçla geçtiğimiz yıllarda Belediyeleri hırsızlığın merkezine almış ve Meclis üyelerini suçlamıştır.

-Sn. Ekrem İmamoğlu’nun ayağında bir hukuksuz pranga var, onu çalıştırırlar mı? bilemiyorum. Ancak Sn. Cumhurbaşkanının, kendisinin bırakıldığı gibi kimseyi yaralı bırakarak mağduriyet üzerinden pirim yapmak suretiyle kahraman olmasına izin vereceğini düşünmüyorum. Kendisi için intikam soğuk yenen bir yemektir.

-Eğer, Sn. Özhaseki ortada belediye bırakırsa, böyle bir “İmar yetkisinin kısmen veya şimdikinden daha geniş bir şekilde.” merkeze alınma kararnamesi sonrasında bağırıp çağıran çok Belediye Meclis üyesi görülecek ve rüzgar geçince seçime gidilecektir. Bu durumda Meclis Üyelikleri bazıları için ne kadar cazip olur bilinmemekle beraber. Elbette, rant dağıtma değil hizmet peşinde olanların bulunacağı da muhakkaktır.

-Bu şanssız dönemde seçilen CHP nin değerli milletvekillerini kutluyorum ve başarılar diliyorum. 160 lardan 130 lara düşme sonucu, seçilen yeni, eski (tecrübeli) milletvekillerine fazlasıyla sorumluluk yüklenmiştir. 1994-2004 tarihleri arasında ANAP İBB Meclis üyesi iken CHP Grup başkan vekili arkadaşım Yüksel Mansur Kılınç vardı, o da şimdiki dönem tekrar Millet Vekili seçildi. Belediyecilik meselesini çoğu milletvekilinden iyi bilir. Onu da tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Ben Anadolu yakasında oturduğum ve Kadıköy, Üsküdar ile İBB de meclis üyeliği yaptığımdan Milletvekillerini yakından takip edeceğim. Sn. Gökan Zeybek, İlhan Kesici gibi isimler ile Yüksel Mansur Kılınç'ın da Çevre bakanını yakın takip edeceklerini biliyorum, Milletvekilliklerinin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca geçen dönem Üsküdar yerel seçimlerinden sonra izlediğim Üsküdar ilçesinde İlçe Başkanlığı yapıp sonrasında milletvekili aday adayı olarak milletvekili seçilen Sn. Suat Özçağdaş’ı da kutluyorum, başarılar diliyorum. Yeni milletvekillerinin, siyaset çarkları arasında öğütülmeyerek tecrübelilerle birlikte Sn. Özhaseki'yi engellemelerini dilerim.

Daha çok yazarım, ancak karışık kafalar daha da karışacak, komplo teorilerine açık söylemler yayılıp saçılacak, ortalık karışacak. Önce Ekonomi ne olacak bir görelim, sonrasına bakarız. Baksanıza, Hazine bakanı Sn. Şimşek açıklamasında "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır." dedi. Böylece, dolaylı yoldan, yıllardır uygulanan ekonomi programlarının "rasyonel" olmadığını yani "irrasyonel" olduğunu, türkçesi, "akla" dayanmadığını söyledi.
"Ben ekonomistim " demekle, "Bu bedenden, bu can çıkmadıkça, faiz yükseltilemez" demekle, "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur." demekle, Sn. Şimşek'e göre akıllı olunmuyor.
Bu akıl fakirliği ortamından CHP de umarım kendine rasyonel sonuçlar çıkarmayı başarır ve yerel seçimleri iktidarın her türlü tezgahına rağmen rasyonellikle kazanır. Şimdi bir de Kurultay meselesi var. Kısa öz: Sayın Genel Başkan girer ve etrafı temizlenmiş olarak veya olmayarak çıkar. Sonra ona göre ver elini Yerel Seçimler. İsterseniz, kazanacak!!! İBB ve Üsküdar Belediye Başkan adaylarını bile söylerim, ama tadında bırakayım, keyfiniz kaçmasın.
İyi haftalar dilerim.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.