booked.net
 
 

 

Damat

 Helalleşmeden özür dilemeye evrilen, Chp siyaseti..!! - 31/07/2023





Murat Yalnız
E-Posta
Kılıçdaroğlu seçim öncesinde "helalleşme" ihtiyacı hissetti ve Cumhuriyetçiler hariç herkesten helallik istedi..
Chp seçmeni içinde özellikle Cumhuriyetçi kanat neredeyse, ağır bir mahçubiyet altına girdi.. !!
Kurtuluş savaşında hukuku müdafaa ettik, cumhuriyeti kurduk, çok partili demokrasiye geçilen ilk seçimde -neredeyse 30 yıllık iktidarı- altın tepsi içinde milletin diğer temsilcilerine teslim ettik, yaklaşık 70 yıldır , tek başına iktidar olmadık,, Cumhuriyet karşıtı dindar muhafazakar zihniyet temsilcileri ile ortak hükümet kurduk osmanlıdan bu yana , tek parti dönemimizde sınırlarımıza kattığımız Hatay sayılmazsa ilk defa toprak ilhak ettik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, dünyaya meydan okuyarak- kurduk ve tanıdık ..!!
Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenlere göre, meğerse bizler Türkiye toplumuna ayıp etmişiz, helallik istememiz gerekiyormuş, egemenlik hakkımız olan Süleyman Şah Türbesini, -askerimizin kafasını kesen canilerin saldırılarından korumak adına- ülke sınırlarına taşıyanlarla ortaklık yaptık, her düşünceye yer vermeye çalışan büyük siyasi masa kurduk, sonuçta neredeyse entübe halindeki iktidara karşı yine kaybettik..
Kılıçdaroğlu ve ekibi, seçim sonuçlarını ciddiyetle irdelemek ve seçmeniyle helalleşmek yerine, gaybubet haline girdi, uzun süre ortalıkta gözükmedi..
Şimdilerde, içerden bazı arkadaşlar, "değişim" sihirli kelimesi ardında , mahzun düşmüş seçmeni ayağa kaldırma çabası içinde,
Yine lider kadrosundan bir arkadaş da, acıklı bir özür konuşması yapmış ve Cumhuriyet gazetesinde de hafif tertip günah çıkartmış..
Helalleşmeden özür dilemeye doğru muhtemelen yatay bir geçiş yapılıyor..!!
Bunlar kulağa hoş gelen şeyler de, acaba ne zaman kurucu değerlerle barışık, melez/ enfekte olmayan bir siyaset ve ona uygun kadrolar ortaya çıkacak..


Murat Yalnız


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.