booked.net
 
 

 

Damat

 Siyasi Parti mi yoksa , "Teşkilat*-ı mahsusa" mı? - 15/12/2023





Murat Yalnız
E-Posta
Türkiyenin, ortalama siyaset retoriğinde, (şehir efsanesi olarak da okunabilir) "Cumhuriyeti Demokrasi ile taçlandıracağız" sallaması her daim gündemde ..!!
Akp deki dinbaz kodomanlar da muhafazakar sağ siyaset de sürekli olarak, Cumhuriyet ve de kurucu partisi Chp'ni "eksik demokrasi "ithamı ile suçlamaktalar.. ..
liberal cemaat müntesipleri de , hakiki bir cemaat olan Hoca efendi tarikatına yaslanıp, "demokrasi" güzellemesini, Cumhuriyeti istiskal ederek yaptılar..
Sonuçta; Cemaat hiyerarşisinden nemalanıp, ülkenin -"kendilerince" demokrasi zaafiyetini gidereceklerini zannetmek konusundaki tarihi aldanışları, bu cemaat benzerlerini siyasi tarihimizin en "mizahi" konumuna yerlerleştirdi..
Demokrasi tellalları, kendi partilerinde, "gözünün üzerinde kaşın var" kıvamında bir tespiti dahi, ihraç nedeni olarak kulanabiliyorlar..
Eksik demokrasiyi tedavi kervanına son katılan parti de, siyaseten, biraz farklı öksürenleri bile toplu halde kapıya koymakta, sıradan bir cüret içinde...
Genel Başkan Yardımcısı eski bir askeri hakime de, "mübaşir" muamelesi yaptıları ve o muhterem de bağlılıklarını bildirip sineye çekti..!!
Genel Başkanları son kongrelerinde , dana dişi gibi siyaset erbabının da aralarında bulunduğu haziruna, neredeyse, -tek ayak üzerinde durma cezası kıvamında- azar çekmişti...
Bu konuda, iktidarın etkili ortağı olan parti başından beri sağlam bir tutarlılık halinde..
Amblemi kurt olan ve daha sonra zımnen tasfiye edilen gençlik örgütünün bir mensubunun, parti liderini karşılaması esnasında , cezbeye gelip kurt gibi uluması bile, ihraç nedeni yapılmıştı..
En son, bir milletvekilinin , iktidardan kendi seçim bölgesinde- hiç olmazsa- bir Belediye bonusu/ kontenjanı istemesi bie, kapı önüne konmasına yetti..
O da, liderine bağlılığını ilan edip, kapı önünde bir yerde, affı şahaneye mazhar olmak için bekleme pozisyonu aldı..
İktidarın büyük ortağının demokratik kriterleri ise bütün dünyaya örnek olacak netlikte, tek madde ile özetlenebilir. "reis ne derse o olur"!!
Giderek, kurucu Cumhuriyetin "Demokrasi"sini mumla arayacak günlere doğru gidiliyor gibi..!!


Murat Yalnız


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.