booked.net
 
 

 

Damat

 Emeklilere " Ayrımcılık" yapmak. - 04/01/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
En son açıklananan TUİK enflasyon rakkamları baz alınacak olursa, memur ve işçi emeklilerinin aylıkları asgari ücretin altında kaldı..
İktidar mahfillerinden dillendirildiğine göre; Cumhurbaşkanı'nın "ulufe" ihtimali ile durumun nispeten bir seviyeye getirilmesi de ihtimal dahilinde ..
Mahalli seçimler nedeniyle , "ulufe" ve "seçim bonusu" iç içe girebilir..
Ama bu palyatif çözüm bir gerçeği ortadan kaldırmıyor, emeklilerin çoğunluğu , Şimşek ve MB Başkanı'nın yeni ortadoksisinde gözden çıkarılmış gibi....
Onlar bu düzende , son durakta -gelmeyecek otobüsü bekleyen yolcular gibi- ömürlerini doldurmaya mahkum olacaklar...
Anayasa Mahkemesi yargıçları bile tehdit altında iken Hukuktan bahsetmek abes ile iştigal olabilir ama , söylemek ve uyarmak zorundayız..;
Zahiren meri/yürürlükte gibi gözüken Ceza Kanununda, hürriyete Karşı Suçlar bölümünde , 122.nci madde ile Ayırımcılık suçu düzenlenmiş bulunuyor..
Suçun dominant unsuru; kişiler arasında, "benzeri sebepler" geniş çerçevesi ile her türlü ayırımcılığı yapmak olarak tanımlanıyor.
c)-fıkrasında ise; kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleme hali düzenlenmiş..
Asgari ücretten düşük olarak, açlık sınırında veya altında aylık alan bir emekli , en azından Türkiye'nin bugünkü ve en yakın 2026 olacağı resmi ağızlarla açıklanan zaman diliminde, yaşayacağı enflasyonist dönemde, hangi "olağan ekonomik etkinlikte" bulunabilir. ??!!!
Şimdi , iktidar hukuk allameleri , kişiler arası ilişkilerden dem vurarak, itiraz edebilirler ama , Türkiyeyi tek bir kişi yönetiyor ve bütün kararlar kalemindeki mürekkep kadar şahsilik kazanıyor..
"Nas varken size bize ne oluyor" diyerek, indirilen faiz kararı da , şahsi bir karardı ve o gün bugündür derin bir "toplumsal yoksulluk" hükmünü sürdürüyor..
Kişisel kararlarla yönetilen tek kişilik bir yürütme düzeninde , sorumluluk ta kollektif değil kişiseldir..
Sonuç olarak, Emeklilerin büyük bir kısmı şu an için hem kanuni hem de fiili bir "ayırımcılık" ile karşı karşıyalar.





Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.