booked.net
 
 

 

Damat

 Sağlık Sigortalarının Amacı Nedir? - 23/01/2024





Simay FIRAT AVCI
E-Posta
Sigorta Nedir?
Sigorta, risklerin gerçekleşmesi sonucunda oluşabilecek zararları gidermek için kullanılan bir mali araçtır. Sigorta sözleşmesi yani poliçe, sigorta yapılması için hukuken gereklidir. İnsanların tüm varlıkları ve aynı zamanda sağlıkları da risk (riziko) denilen belirsizliklerin tehditi altındadır. Bu riskleri üstlenen kurumlara da sigorta şirketi denmektedir.

Sağlığımız Hangi Risklerin Altında Olabilir?
İnsan sağlığı bağışıklık sebebiyle her zaman tehdit altındadır. Kış aylarında salgın hastalıkların artması, yapılan iş kollarının ortamları sebebiyle meslek hastalıklarının dahi oluşması, toplu ortamlarda hijyenin sağlanamaması ile geçici oluşabilecek enfeksiyonların oluşması hepsi birer riski sizlere iletecek etken durumlardır. Sağlığımızı güvence altına almamız gerekirken cep konforumuza da uygun belirlenebilecek hastanelerden yararlanmak, hastanede fazla beklememek, tedavi olur olmaz çıkıp evlerimize, işlerimize dönmek istiyoruz... Bu sebeple sağlık sigortalarından bilgi almanızı öneririz.

Peki Sağlık Sigortası Bizlere Ne Gibi İmkanlar Sunar? Neden Gereklidir?
Sağlık sigortası sayesinde uygun gördüğünüz hastanede veya doktorda tedavi olma özgürlüğüne kavuşursunuz. Ek olarak sizlere ücretsiz yılda 1 defa olacak şekilde haklar sunulmaktadır. Bunlardan bazıları Check-up, Diş Teminatı, Göz Muayenesi, Psikolojik Destek, Diyetisyen Teminatı. Aynı zamanda yüksek meblağlı tedavi masraflarına karşı düşük bir prim ödemesi ile de korunmuş olursunuz. Poliçenin şartlarına bağlı olarak, sigortanız kapsamında Türkiye'nin herhangi bir yerinde tedavi olma imkanına sahip olursunuz. Sadece kendiniz için değil, eşiniz veya çocuğunuz için de bir sağlık sigortası yaptırarak onların da geleceklerini garanti altına almış olursunuz. Sağlık sigortanız için yapmış olduğunuz prim ödemelerini vergi matrahınızdan düşme imkanına sahipsiniz. Ödemekte zorlandığınız birçok sağlık hizmetine sağlık sigortası sayesinde rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kaza sonucu ortaya çıkan acil tedavilere ait masrafları sağlık sigortası sayesinde karşılayabilir ve normal hayatınıza en kısa sürede dönme imkanına kavuşursunuz.

SİGORTA DAHA ÇOK ZORUNLULUK MU YOKSA BİR İHTİYAÇ MIDIR?

Sigorta günümüzde lüks değil, bir ihtiyaç aynı zamanda mecburiyet haline geldi. Yaşamımızın her alanında karşılaşılabilecek olası risklere karşı önlem almak ve küçük primlerle büyük risklerin ekonomik maliyetlerini azaltmak için sigorta yaptırmamız gerekiyor. Sigorta; yolculuklarda ailenizi, tatildeyken evinizi, evinizde uyurken iş yerinizi ve arabanızı koruyor. Bu anlamda geleceğinizin en büyük yatırımı. Sigorta ile en hayati sağlık sorunlarınızın bile daha rahat ve kolay bir şekilde üstesinden gelebilirsiniz. Dolayısı ile sigorta görünmeyen bir koruyucu, güvence...
“Her şeyin başı sağlık” diyoruz ama sağlığımız için gerekli önlemleri almıyor ve ihmal ediyoruz. Günümüz çağında ansızın karşı karşıya kalınabilecek yüksek maliyetli ve yatarak tedavi gerektirecek hastalıklara hazırlıksız yakalanma korkusundan kurtulmak için Özel Sağlık Sigortası ya da SGK’lıysanız ve özel hastanelerde ödenmesi gereken fark ücretlerinden kurtulmak istiyorsanız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmanızı öneririz.

SİMAY FIRAT AVCI
SAĞLIK VE ELEMENTER BRANŞ UZMANI


Simay FIRAT AVCI


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.