booked.net
 
 

 

Damat

 Bahçeli'nin muhtırası ve İmralı'nın mesajı.. - 21/03/2015





Nihal güneş
E-Posta
Diyarbakırda toplanan kalabalığa, imralı'dan gönderilen mesaj yeni bir şey ihtiva etmiyor..Emperyalist kapitalizm'in Neo liberal politikalarının, bölge halkaları üzerinde etnik ve mezhepsel(dini) temelli ayrıştırmalarla, yıkıcı krizlere neden olduğu gibi artık neredeyse demode olmuş bir ortodoks söylem ile başlayıp,müphem bir kongre toplanma çağrısı ile devam etti..
Aynı cenahta temcit pilavı gibi dillendirilen, yıkıcı milliyetçilik iddiası üzerinden ulus devlet eleştiris de mesajda yerini muhafaza etmiş..
Çok gayret sarfedilirse, daha önce de dile getirilen, 40 yıllık silahlı mücadelenin sonlandırılma aşamasına gelindiği, sürdürülemez olduğu ifadeleri önemli sayılabilir.
Orta doğuya has ütopik bir demokrasi tasavvuru da yerini koruyor..
Kobani'deki peşmerge ve batılı güçlerce desteklenen ve başarılı olan direnişe de atıfta bulunmak için ,ortadoğuya son emperyalist ihraç ürünü, son zorbalık olarak, ısıd de ihmal edilmemiş.. Toplanma çağrısı yapılan kongrede de, silah bırakma değil, Türkiye sınırları içinde silahlı mücafdeleden vazgeçme kararı bekleniyor, onun da şartları var, hükümetin Dolmabahçe protokolüne uyması gerekiyor, araya da, hakikatlerle yüzleşme komisyonu eklenmiş..
Cumhurbaşkanı,müzakereleri izleme komitesini tek taraflı olarak iptal etmişken, nasıl olacak bilinmiyor...
MHP 11'nci Olağan kongresinde, Bahçeli, süreci son derece sert söylemlerle adeta lanetledi..bıçak kemiğe dayandı, sözün bittiği yerdeyiz, kardeş kavgasına gidiyoruz, ifadeleri, adeta muhtıra mahiyetindeydi..
Bugüne kadar, itidalini korumuş bir lider olan, Bahçeli'nin, sürecii ihanet olarak nitelemesi, son derece stresli bir çatışma hattına tekabül ediyor..
Bir tarafta, 40 yıllık silahlı isyanı, "istediğimizi alıyoruz, çekilme zamanıdır",diyerek sonlandırma pazarlığı yapan bir terör örgütü, karşı tarafta da,, , Türk milliyetçiliğinin her türlü imtihandan geçmiş ülkücüleri, ,nasıl bir barış bu..!!


Nihal güneş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.