booked.net
 
 

 

Damat

 Kantarın topuzu ve millet'in iradesi....!! - 11/06/2015





Rüstem Kasnakçı
E-Posta
7 Haziran seçim sonuçları ortaya çözülmesi zor bir siyasi denklem çıkarttı.. Sayısal bakımından kolay olasılıklara rağmen,seçim öncesi aldıkları radikal siyasi pozisyonlar bakımınından partiler zorlanıyorlar. Millet vekaletini ağırlıklı temsil bakımından ve- hiç birine tek başına olmamak üzere- dört parti arasında dağıttı... Bir nevi ortak vekalet söz konusu.. Anlaşabilen partiler bir araya gelerek bir hükümet halinde aldıkları vekaleti icraata geçirecekler.. Ortaklık görüşmeleri, yağlı güreşte," pehlivanların" peşrevine benzer.. Pehlivanlar, güreşe başlamadan önce, ileri geri yaparlar, ellerini toprağa dize vurur, dudağa ve son olarak alına götürürler, birbirlerinin paçalarını yoklarlar, sırtlarını sıvazlarlar, enselerini bağlarlar ve sonunda el ele tutuşurlar, güreş (ortaklıkta icraat) bu merasimden sonra başlar, siyasette de peşrevi fazla uzatmamak lazım, aksi halde kabak tadı verir, gereksiz zaman kaybına neden olur. Kaçak güreşen pehlivan diskalifiye olur, siyasette de, seçmen ilk seçimde vekaletten azleder..
Kırmızı çizgi, yeşil çizgi, pembeleşen çizgiler gibi rezervleri, ülke siyasetinin ihtiyaçlarına uydurup , sandık sonuçlarını icraata çevirmek gerekiyor..
Aksi halde, vekaletler iade edilir,seçim sürecinde, söylenecek her şey söylendi, en ekonomik bir seçim takvimi protokolü üzerinde anlaşılır, ( mitingsiz, gürültüsüz, sadece tv programları v.d..), "biz beceremedik, ocağına düştük,sen hallet" diye, kantarın topuzu tekrar milletin eline verilir..


Rüstem Kasnakçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.