booked.net
 
 

 

Damat

 Terör'ün - 28/12/2015





Yaşar Yalın
E-Posta
Hem kırsalda hem de meskun mahallerde bölgeyi mağara ve hendeklerle cehenneme çeviren, dedeler ile bebeklerin aynı fotğraf karesinde ölümlerine, 11 çocuk doğuran kadın bedenlerinin ateşin ortasında günlerce yerde kalmasına neden olanlar, "demokratik özerklik" deklerasyonu yayınlamışlar ..
Statü talebi kaynaklı meşru direniş, özünde kendini yerelden yönetme, yerel demokrasiyi inşa gibi, son derece muğlak ve mesneti belirsiz kavramlarla, Türkiye'nin bütününe şamil bir model öneriyorlar.!!, hem de , örgütün, müzakere sürecinde, bölgeyi, cephaneliğe çevirip, çatışmaları tahrik ederek, can kayıplarını arttırdıkları bir zamanda..
Kürt sorunununun ,siyasi statü temelinde demokratik çözümü gibi, hem demokrasi, hem etnisiteye siyasi ayrıcalık gibi " ayrımcılık çelişkisini", aynı talepte bir araya getirebiliyorlar..
"Öz yönetim, elzemdir, inşa kararı aldık", iddiası, çatıştırdıkları genç çocuklar üzerinden, demokrasiden haraç talep etmekle eşdeğerli ve karşılığı olmayan siyaset dışı bir tavır olarak ortaya çıkıyor..
Konu'nun özü;, mevcut şehir ayaklanmaları nazara alınınca, demokratik bir talep değil, şehir çatışmaları aşamasına getirilen terörün, "öz "-ama insanlık ve demokrasi dışı -bir yönetim biçimine meşruiyet kılıfı aranması, ve ne yazık ki, çatışmasızlık ortamının inşaasına bir yararı olmayacak gibi.. ...


Yaşar Yalın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.