booked.net
 
 

 

Damat

 Diyanet meselesi... - 12/10/2016





Necmiye Küreyen
E-Posta
Diyanet Başkanlığı 15 Temmuz kalkışması nedeniyle hazırladığı raporda,Diyanetin koordinasyonunda "camilere bağlı gençlik kolları" kurmaktan bahsetmiş.

Raporun başlığı, "Din İstismarı Hareketi FETÖ/PYD"... Devletten güç devşiren bu hareketin yediği herzeler muhtelif başlıklar altında raporlaştırılmış ve toplumun bütün kesimlerinin esaslı bir özeleştiri yapması gereğine işaret edilmiş..
Raporda, toplumsal huzur ve birliğin temin edilmesi adına, Başkanlık yasal yetki ve sorumlulukların genişletilmesi ve tahkim edilmesi de isteniyor.

Diyanet, hem tespit hem de çare önermekte kurumun olması gereken ağırlığına uygun bir seviyede gözükmüyor.
Bugüne kadar, kötülüklerini, zararlarını saydığı örgüt hakkında, dini ve din ağırlıklı sosyal istismar faaliyetleri bakımından toplumu uyarma konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmişmidir, bu konuda yazılmış bir rapor var mıdır...??

Camilere bağlı gençlik kolları,toplumda dindar, dindar olmayan gençlik ayrımcılığını körükler, gereksiz ve haksız bölünmelere neden olur. Cami cemaatlerinin suni olarak ayrışmasına neden olabilir. Camiler ayrı olsa da cemaatler birdir.

Diyanet, çare üretme gayretinden önce, din istismarının bu hale gelmesinde(FETÖ/PDY)kendi sorumluluğunu sorgulamalıdır.


Necmiye Küreyen


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.