booked.net
 
 

 

Damat

 Son Monşer ve "Adana Mutabakatı"..!! - 25/01/2019





Hülya Kara
E-Posta
Cumhurbaşkanı son Moskova seyahatinde, Putin tarafından "Adana Mutabakatı " hakkında bilgilendirilmiş..!!
Söz konusu anlaşmanın(mutabakat) tarafları, Türkiye ve Suriye , Ekim 1998 yılında imzalanmış..
Mutabakatın altında, Türk tarafında , Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Uğur Ziyal'ın ,Suriye tarafında da baba Esad'ın yetkilisinin imzaları bulunuyor..
Bugün de geçerliliğini koruyan iki taraflı ve güncelliği bakımından da çok önemli bir belge..
Mutabakat, Suriye'nin , -terörist faaliyetlerin önlenmesi konusundaki "taahhüdünü" hükme bağlıyor....
O zamanlar, Dışişlerinde Monşerler vardı, şimdi artık yoklar, yerlerinde partinin tercihine göre "elemanlar " var, dış temsiliciliklerde, Büyükelçi seviyesinde, alaylı bile olmayıp sadece parti kontenjanından tayin edilmişler görev yapıyor..( aralarında, kardeşi 15 Temmuz kalkışmasından elebaşı olarak yargılanan asker kılıklı isyancının öz kardeşi de var..)
Dışişleri Bakanı ki, "dünyanın çevresini iki defa dolaşmış", dışardan atananların daha başarılı olduğunu iddia ediyor......
Kendisi de, ne meslekten ne de alaylı, siyasi temsilci konumunda,,
Türkiye'nin Suriyedeki askeri varlığı , uluslararası hukuka göre tartışmalı, Abd ve koalisyon güçlerinin pozisyonu net, onlar işgalci, Türkiye ise, Suriye rejimi tarafından işgalci olarak tanımlanmakla beraber, davetli olarak bulunan, Rusya ve İran kontenjanından , faydalanıyor gibi, ...
Sınırlarımızdan içeri düşman/terörist unsurlar giriyor , bahanesi ile , sınır ötesi operasyonlar yapıyor, sınırlarımıza paralel/mücavir alanlarda bayrak gösteriyor..
Fıratın doğusuna doğru salvet etmek için de, Abd ve rejim yanlılarından muvaffakatname bekliyor ve lojistik destek de talep ediyor....
Putin, Abd'nin ruhsat mercii olarak öne çıkmasına alınmış olmalı ki, "Adana mutabakatı"'nı gün yüzüne çıkardı, "belli bir km içeri girebilirsiniz, mutabakat , size bu imkanı sunuyor" hatırlatması yaptı..!!
Putin , "kaç baharın yoğurdunu yemiş" bir istihbaratçı, kendi dışişleri mensuplarını dışlamamış, danışmış ve "mutabakat"'ı arşivinden çıkarıp, Cumhurbaşkanı ve yanındaki kalabalığın önüne koymuş, onlar da ilk defa görmüş gibi reaksiyon vermiş olmalılar ki, Cumhurbaşkanı, dönüş yolunda , uçaktaki kadrolu zevata , "bu mutabakatı gündemde tutmalıyız" demiş,!!..
Putinin arşivinden çıkan , "Adana Mutabakatı" Suriye siyasetinde ,can simidi olmuş gözüküyor,..
Altında da , son monşerlerden, Müsteşar Yardımcısı büyükelçi Uğur Ziyal'ın imzası var..!!


Hülya Kara


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.