booked.net
 
 

 

Damat

 Hatay kurtuldu..!!! - 09/03/2020





Deniz Alnıak
E-Posta
Cumhur İttifakı , "Bahar kalkanı" harekatı başlayınca güney sınırlarımıza doğru sert rüzgarlar estirdi, "sakınca" beyan eden muhalefeti vatan haini ilan etmeye ramak kaldı, hatta , ittifakın küçük ortağı,; Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenleri kastederek, "ipini ele vermiş siyasi çürükler" tanımlaması ile, "ne işiniz var Türkiye'de" sorusu ile, "terket" komutu verdi..
İttifakın , askeri harekatta; temel argümanı, "İdlib'ten çekilirsek Hatay'ı veririz" postülasına dayanıyordu..
İttifakı , sadece Suriye de kesmedi, Libya da hedef tahtasına kondu...
27 Şubatta , askerlerimiz üzerine bomba yağdırdılar, bombacılar açık bir biçimde tanımlanmadığı için, vatan evlatları faili meçhule gitti, şehit edildiler..
Hem Bekamızı, hem Hatay'ı hem de misak-ı milliyi korumak amacı ile savunma alanları oluşturmak için yabancı ülke topraklarına sokulan askerlerimizin neredeyse savaş nizamı almış olmasına rağmen, frene basıldı, Moskova ziyareti ile "ateş kes" mutabakatına varıldı..
Herhalde,, Hatay ve misak-ı milli üzerindeki beka tehlikesi bertaraf edildi....
Kısa bir zaman önce,, ABD, İngiltere ve Stalin arasında II Dünya Savaşı sürecindeki müzakerelerin tutanakları yayınlandı..
Söz konusu tutanaklarda, dönemin İngiltere Büyükelçisi'nin , -Stalin'in Türkiye'den Kars ve Ardahan'ı içeren toprak , aynı zamanda Boğazlardan da üs talep ettiğine- tanıklık ettiği- açıkça görülüyor..
Rus dış siyasetinde, "sıcak denizlere inmek", vazgeçilmeyen bir hedef olarak hep var oldu..
Arap baharı projesi en çok Putin'e yaradı, sıcak denizler hayalini Suriye'ye hamilik yaparak gerçekleştirdi, hem deniz üsleri hem de kara milisleri bakımından Suriye'de rejim güçlerini de yönetecek kapasiteye erişti...
Bahar kalkanı harekatında , binlerce askerle Suriye'ye girdik, fakat ateş kes- Putin ile Moskova'da yapıldı.., ..
İdlib nire , Moskova nire, Hatay ne yana düşüyor..
Moskova zirvesinin yapıldığı salonda, Çariçe Katerina'nın hayaleti (heykeli..) de ateş kese tanıklık etti..!!.:..
Putin , sembollerle oynamayı seven , tam bir istihbaratçı... Türk heyetini kabul sürecinde yaşananlara bakılınca , hiç bir tavrının tesadüfi olmadığı anlaşılıyor, Osmanlıdan toprak kazanan ilk Rus olarak tarihe geçen Katerina'nın heykelinin de hangi dekoratif amaca hizmet ettiğinin de sorgulanmasında fayda var...!!
Mevcut durumda, Hatay kurtuldu, bekamızı sağlama aldık ama yine de dikkatli olmak gerekiyor, süper güç olarak rajon kesenlerin , dış politika hedefleri kısa vadelerde değişmiyor,,,
Putin Suriye'yi korumasına aldı, Pkk Putin'in kontenjanından 65.000 kişilik silahlı ve düzenli ordu haline getirildi. sınırlarımıza mücavir alanda konuşlandırıldı, her an, anayasal anlamda da bir otonom yönetime sahip olabilir.
Rus Ayısı bir taraftan Abd kartalı bir taraftan sanki cehennemi bir kuşatma altına alınıyoruz.... Bu ülkenin has evlatlarını dışlayıp, ,hangi amaca hizmet ettikleri belirsiz, başıbozuk selefi/ cihatçı bozuntuları ile bu kuşatmayı yarmak zor, akıllı olmak zamanıdır..


Deniz Alnıak


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.