booked.net
 
 

 

Damat

 ERKEN SEÇİM HEYULASI - 11/05/2020





Selman Karakuş
E-Posta
Önce Korana salgını, sonra darbe hayaleti ve sonunda da "erken seçim heyulası"- ülkenin gündemini kanaviçe gibi işliyor.. .. ..
Evde kal Türkiye'den, kontrollü sürü bağışıklığına geçiş dönemindeyiz..
Aklı erenlerce, kefen paraları dahil -son mühimmatın da harcandığı , artık , ekonomik darboğazı aşmak için , "süngü harekatı" gerektiği-- söyleniyor..!!
Ülkelerin başına her şey gelebilir , tarih, benzer örnekler ile dolu, önemli olan , hangi pozisyonda yakalandığınız ve gereğini yapmak konusundaki birikiminiz ve beceriniz...
Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş safhasında, daha henüz "cenin" halindeyken, sıtma, kolera , trahoma v.d bir sürü salgının üstesinden gelmiş..
sağlık politikalarını sosyalleştirmiş,, aşıda da daha o dönem dışa bağımlı olmayan bir sistem oluşturan aşı merkezleri kurmuş iken,
Cumhuriyete duyulan alerji ve bu merkezleri kadük hale getirecek uygulamalar sonucu,; bugün, ağzı açık , yurt dışından bir aşı, icat edilir , bize de düşer mi diye bekleniyor..
Vırus, dünya çapındaki iddialara göre Çin'de tezgahlandı, biz ise, Çin/Japon menşeli ilaçlar ile salgını savuşturmaya çalışıyoruz...
Bu kadar, salgınlara muhatap olmuş bir ülke olarak, sıradan , influenza türevi olduğu söylenen bir vırus karşısında zorlanıyoruz..
Büyük devlet olmanın gereğini ortaya koymak zorunluluğu var, gelişmiş ülkelerin hali pür melalini kerteriz alarak, kendi vicdanımızı rahatlatamayız....
Çok övünülen - olağanüstü maliyetli-şehir hastaneleri- eğer öyleyse- yeterli donanıma sahipken, havaalanı pisti üzerine "sahra hastanesi" inşa etmek, sonra da , henüz korona salgını halledilmemiş iken , "sağlık turizmi" yapacağız demek,.. kafaların net olmadığını gösteriyor...
Aklı, dümen tutmak varken, hamasi söylemler, siyasetin de -baş, kıç - yalpalayan bir gemiye döndüğünü gösteriyor.
İktidar ortağının , seneler öncesinden kalmış mesajlarını retweet ederek, "tek başına iktidar" hayalini tedavüle sokup, arkasından, pardon deyip, muhalefete saldırması, hazine bakanına sınırsız kefil olması, söylemde kolay gibi görünse de, yarın öbür gün , bu ucu açık kefaletin siyasi sorumluluğunu göz ardı etmemek gerekiyor..
Siyaseten , "müşterek ve müteselsil" kefalet,- ilk seçimde , aynı kantarda tartılma sonucu doğurur. kim iktidar, kim darası- ortaya çıkar..!!
Bu iş, hem koalisyon ortaklığında, Kemal Dervişin programlarını şeksiz şüphesiz uygulayıp , sonradan da, -bugünkü gibi- tu kaka etmeye benzemez..
Siyasi jargonda , "erken seçim" lafı, tüpteki macun gibi derler... macun tüpten fırlamak üzere, ..!!
İktidar eteklerinde, "kabus " gibi algılansa da, "korkunun ecele faydası yok".....
Korona, "iktidara mı yaradı, yoksa iktidar konforunu mu bitirdi.".. sualinin , cevapları - fiilen- ortaya çıkmaya başladı.. ..
Kasım, pastoral bir iklime tekabül etse de, Cumhur ittifakı için, çemeni hafif acılı bir "pastırma yazı" yaşanması ihtimali yükseliyor....


Selman Karakuş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.