booked.net
 
 

 

Damat

 Amiral battı..!! - 21/05/2020





Can Tabakçı
E-Posta
Son dönemlerin yıldızı parlayan komutanlarından olan amiral, bir gece yarısı operasyonu ile görevden alındı, onuruna yediremedi ve istifa etti..
Amiralin öne çıkan özelliği, iktidarın Doğu Akdeniz politikalarına yaptığı katkı...
Libya ile Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması ve "Mavi Vatan "sınırlarını tayin konularında öne çıkan ve iktidar kanadına kılavuzluk eden tezlerin sahibi..
Amiral, Doğu Akdeniz enerji kaynaklarında pay sahibi olma iddiasının teorik altyapısını, iktidarın beklentilerine göre hazırladı, fikir babalığı yaptı..
Amiralin tezlerinde, -Milletlerarası Deniz Hukuku Sözleşmesi ile düzenlenen ve uluslararası bir kavram olan- Münhasır Ekonomik Bölge , Mavi Vatan kapsamında telakki edilerek, misakı milli sınırları teorik olarak genişletiliyor, doğal gaz yataklarının üzerine kadar uzatılıyor,
Amiralin ileri sürdüğü ve iktidarın da dış politikasında temel aldığı iddialara göre, Libya cari yönetimi ile imzalanan ikili anlaşma ile,- burada bir mutabakat zaptı söz konusu--Doğu Akdeniz vatan toprakları arasına katılmış bulunuyor.:.. Ana Vatan, Yavru Vatan ve de son olarak da Mavi Vatan ….
Yakın geçmişte de, doğal bir su yolu olan ve Montrö anlaşması kurallarına tabi -İstanbul boğazı geçiş ücretlerini , - yeterli olmadığı - gerekçesi ile tartışmaya açtığı biliniyor..
Sanki Kanal İstanbul projesine bir girizgah gibi...
Bu nedenlerle, Cumhurbaşkanı nezdinde de itibarı yüksek bir profil ….
Bir başka yönü de, tamamen kriminal bir soruşturma yöntemi olarak,- fetömetre adı verilen , ve fetö suçlu tipini anında deşifre eden -sihirli formülün mucidi olması....
Formülün uygulanması ile kim fetöcü kim değil , iyot gibi açığa çıkıyor.. !!
Münhasır Ekonomik Bölge, Kıta sahanlığı, Mavi Vatan , Montrö Boğazlar sözleşmesi gibi askeri/ hukuki teknik konularda özgün tezler geliştirmenin yanında, fetöcü denen hain çetecileri tespiti için- sürek avı "nizamnamesi" hazırlamadaki başarısı ile de Amiral, emsallerinin yanında daha özel bir yeri hakkediyor..
Bütün bunlar, yangından mal kaçırır gibi gece yarısı- komutanlarının haberi olmaksızın,- açığa alınmasını daha da gizemli hale getiriyor..
üç kuruşluk bir ihale bahanesi ise, panayır tiyatrosu dekoru gibi duruyor..!!.....


Can Tabakçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.