booked.net
 
 

 

Damat

 Moderatör'lerin demokrasi ile imtihanı..!!..!! - 18/06/2020





Cemil Koç
E-Posta
Aynı haber Kanalında iki modarotör/gazeteci; her gece envai çeşit bilgi erbabını ekranlarında konuk derken Hdp'li leri yayına almamalarının gerekçesi olarak, -terörle aralarına mesafe koymamalarını- ileri sürmüşler..
"terörle araya mesafe koymak" gibi yeni bir ölçüt ihdas ederek, demokrasimize münhasır, gelişmiş demokrasilerde olmayan" akla ziyan kabul edilen"- önemli bir katkı sağlamış oldular.
Erkek olan ; ""...teröre karşı Vatanımızı, Milletimizi Demokrasimizi savunma mücadelesini yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimiz..." atfı ile, terör örgütünün açıkça kınamayanları ,-evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgileri gereğince- davet etmediklerini, kamuoyuna açıklamış....
Bu cansiperane hamaset gayreti, içeriğin tuhaflığını kamufle edemiyor..
Fazla detaya girmeden, güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini de siyasileştiren bu beyanda temel çelişki,; "demokrasiyi savunma" meselesini güvenlik güçlerine ihale etmiş olması..!!
İkincil yanlış ise, evrensel yayıncılık ilkeleri ile kendi yayın çizgilerini aynı şeymiş gibi "paçal" yapmaları.. …!!!
Evrensel yayın ilkelerinde, demokrasiyi güvenlik güçlerinin koruması altında kabul önyargısı ile yayın çizgisi oluşturmak ve bu doğrultuda , seçilmişlere "ifade özgürlüğü" blokajları koymak yok..
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği, uzun zamandır," terörist propaganda ve terörist bir gurubu desteklemek konseptlerinin çok geniş şekilde uygulanmasının" ve bununla birlikte " fazlasıyla çok kullanılan karalamaların Türkiye'yi çok tehlikeli bir yola soktuğu" konularında uyarılar ile demokratik bir toplumda var olması beklenen hoşgörüye vurgu yapıyor, demokratik alanın alarm verici düzeyde küçüldüğü ikazında bulunuyor..
Bu arkadaşların mantığına göre; seçilmişlere; "önce terörle arana mesafe koy", (korana düğünlerindeki halay mesafesi gibi bir şey mi acaba..!!)- "sonra seni yayına alırız, ifade özgürlüğünü, ancak bu şartla kullanırsın", ahkamı kesiliyor...
Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, seçme /seçilme hakkı gibi -evrensel demokrasilerde, demokratik toplumun köşelerini tutan sütunlara rağmen- farklı bir demokrasiyi savunmak ta bir tercihtir, ama, hanım olanın söylediği gibi "özel sektör tercihi " bir demokrasiye tekabül eder, son döneme has, "ileri demokrasinin" bir aşamasıdır..!!
Olması gereken; medya, demokrasinin bekçi köpeğidir, cari siyasetin erketeliğini yapmaz..
Bu demokrasi anlayışını içselleştirmiş bir medya; gülünecek halde bile değil, ağlamaya da değmez....


Cemil Koç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.