booked.net
 
 

 

Damat

 Ah TÜSİAD, vah TÜSİAD..!! - 27/11/2020





Kenan Hayırlı
E-Posta
TÜSİAD bir zamanlar "Kartaldı", hükümetler kurar, hükümetler düşürürdü, çarşaf çarşaf gazete ilanları ile siyasete ayar verirdi.
Akp 'nin ilk zamanlarında da eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalıştı, 4+4+4 eğitim sistemi değişikliğinde kafasını kaldırmak istedi ama olmadı çabuk pes etti.
Bu sefer karşılarında normal bir siyaset yoktu, iktidar, gücünü dibine kadar kullanıp, muhalifleri muhallebi kıvamına getirmek konusunda- tereddüt göstermiyordu.
Vergi incelemeleri ile, anlı şanlı medya kuruluşlarını dut ağacı gibi sallıyor, amiral gemisi taklidi yapanları tahliye filikasına çevirip, kumda kürek çektiriyordu.
Havuz medyası diye yeni bir medya inşa edip, " kağıttan" yeni amiral gemilerini küvetlerde yüzdürüyordu..
Bu değişim sürecinde TÜSİAD da , "yes be annem "kıvamında tepkiler geliştirmeye başladı ve sürdürdü..
İktidar, Müslüman kimlikleri ağır basan meslek kuruluşları ile iş tuttu, odalar birliğini de partinin çalışma komisyonlarına danışman statüsüne çekti..
Sen ben bizim oğlan düzeni ile , iktidar gemisi "dokuz oturak" karaya oturunca, kurtarma faaliyetlerine girişildi..
Diğerleri zaten esas duruştaydı, TÜSİAD da merasim bandosuna dahil edildi, görüşmeler yapıldı, "temcit pilavına " dönen reform hamlelerine; "ne demek " "siz yaparsınız da biz nasıl omuz vermeyiz", "nasıl da akıl ettiniz, aşk olsun" kıvamında destek mesajları kamuoyu ile paylaşıldı..
Haklarını yemeyelim, geçmişte , ısmarlama demokratik anayasa siparişleri verdiği zamanlar da oldu , ama gün yüzüne çıkaracak ve de savunacak ortak cesaretleri yoktu..
Sakıp ağa, ortada çözümün ç'si yokken, risk aldı güneydoğu/doğu Anadolu bölgeleri ile ilgi kapsamlı bir çözüm raporu hazırlattı..
"otur oturduğun yerde çizmeyi aşma " ikazı yapıldı, bugün ana muhalefet liderine yapılan , "meyve çubuğu" -benzetmeli nazik tehdidin- o zamanki versiyonuydu..
Çözüm raporunun bedeli kardeşinin hayatı oldu, yeğeni, bu iktidarın en sıkı, destekçisi..!!
Cumhurbaşkanının bir mottosu var, geçmişe ve bugüne bakıp, "nereden nereye " övünmeleri yapıyor....
TÜSİAD'a bakınca da aynı şeyleri söylemek mümkün; "nereden nereye" ..!!!



Kenan Hayırlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.