booked.net
 
 

 

Damat

 Berberoğlundan Gergerlioğluna, yargıdaki "aşırı sürat" halleri.!! - 16/07/2021





Yelda Haksever
E-Posta
Chp'li vekil Berberoğlu, 23 Haziran 2017 'de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu, dosyası ; 14 Ay beklemeye alındı..
AYM, " kaplumbağa yavaşlığı" eleştirilerine , , "biz başvuruları "6-9 ay arasında tamamlıyoruz" cevabı verdi..
İlk derece mahkemesi, tutuksuz yargılama talebini gerekçesiz olarak reddetti.. İstinaf, hükmü bozdu, ilk derece mahkemesi direndi, sayısız tahliye talebini , "tavana bakarak ıslık çalıp" değerlendirmeye almadı..
TBMM Başkanlığı bireysel başvuru neticesini beklemeden "hükmü" okudu ve Berberoğlu'nun milletvekilliğini düşürdü.
Kılıçdaroğlu, "Adalet" yürüyüşü yaptı, Gandi'nin "tuz yürüyüşünden" bu yana siyasi tarihin en uzun ve en çok katılımlı yürüyüşünü gerçekleştirdi, Berberoğlu'nun tutuklu olduğu Maltepede, , milyonlarla buluşup yürüyüşü sonlandırdı, …
Hdp'li vekil Gergerlioğlu Nisan ayında mahkum oldu, TBMM Başkanlığı "hükmü" AYM kararını beklemeden okudu ve milletvekilliği düştü,
AYM bireysel başvuruyu, diğer bireysel başvurulara nazaran- jet hızı ile gündemine aldı, 1 Temmuz'da oy birliği ile hak ihlali kararı verdi, kararı yerel mahkemeye gönderdi, yerel mahkeme 1 Temmuz tarihli AYM kararını "can baş üstüne" deyip kabul etti ve 6 Temmuz'da yine jet hızı ile tahliye kararı verdi ve hükmü TBMM'ne gönderdi..
TBMM Başkanlığı "aman bir gecikme olmasın" hassaslığı ile 16 Temmuz günlü Genel Kurul'da ilgili hükmü okudu ve Gergerlioğlu 4 ay içinde meclise döndü, açıkta kaldığı süreler ile ilgili de hak kaybı olmayacağı açıklandı....
Berberoğlu dosyasına yasama ve yargı süreçlerindeki keyfiliklere bakılacak olursa, Gergerlioğlu'nun bugüne kadar hem Berberoğlu hem de milletvekilliği düşürülen diğerlerine nazaran "en ziyade müsaadeye mazhar" muameleye muhatap olduğu söylenebilir.
Berberoğlu kararı gerekçeleri, Gergerlioğlu kararının anayasal müstenidatı, tartışmalarının " geyik muhabbetinden "öte bir anlamı yok..
Hakkın teslimi karşısında, dikkate alınması gereken birinci unsur, adaletin işleyiş hızı ve itham edilenlere uygulanan eşit muamele sorunudur.
Adil yargılanma ve eşit muamele , Adalet'in temelidir gerisi lafügüzaftır.
Akp ile Hdp arasında yeni açılım filizlenmesi söylentilerinin sadece siyasi dedikodu olduğu düşünülse bile,
Berberoğlu'nun başına gelenler ile Gergerlioğlu'nun hak kayıplarının telafisindeki "aciliyet" farkı, yargı üzerindeki müdahaleye açık alan şüphesini ortada bırakmaktadır.




Yelda Haksever


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.