booked.net
 
 

 

Damat

 Anayasa Mahkemesi ile olmaz.. "Tahkikat komisyonu/encümeni" kurmak, daha kestirme bir yol olur..!! - 10/11/2021





Nami Karagöz
E-Posta
Cumhur ittifakı, demokratik düzeni renklendirmeye kararlı gibi gözüküyor..!!
Küçük ortak, Anayasa Mahkemesine takmış durumda, lağvedilmesi için uzun zamandır çağrıda bulunuyor,
Hdp'nin kapatılması için sarf edilen çabalar sonuç verdi, dava derdest, "kapatma müeyyidesi ve yüzlerce siyasetçiye yasak", iddianame konusu..
Gündeme son olarak, Chp'nin kapatılması girdi. Bermutat, her türlü "sürprizli" işaret fişeğini ateşlemeyi "misyon" edinmiş olan ortak, ana muhalefet partisinin yönetici kadrosunun- ihanet içinde olduğu iddiası ile- siyasi hayattan tasfiyeleri gereğine aksi halde , seçmenlerinin , yok oluşu üzüntü ile izleyeceklerini iddia etti.... ....
Büyük ortak, bir siyaset meydanı küfürleşmesi üzerinden - gerginliği tırmandırdı ve CHP hakkında - fiilen "siyasi mevta" değerlendirmesi ile - - gereğinin yapılacağının işaretlerini verdi..!!
İktidarın ve bütün iktidarların, kıdemli başyazarı, musluk kapatma metaforu üzerinden, Chp'ni "kapatmanın" sorun olmayacağını yazdı....
iktidarın büyük ortağı, yakın geçmişte, anayasa Mahkemesinde, "laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı" olarak mahkum edildi, bir oy eksik kaldığı için , kapatılmadı, o senenin hazine yardımından mahrum bırakıldı, hala iş başında, laiklik konusunda da, tutum değiştirmedi, eli kılıçlı memurlar ile..!! kendi laiklik anlayışını sürdürüyor..
Küçük ortak Anayasa Mahkemesinin kaldırılması konusundaki talebinde gerçekçi, bu yapısı ile, Hdp'nin bile kapatılması zor gözüküyor.. !!
Siyasi geçmişimizde bu konuda önemli bir örnek var, fazla uzun ömürlü olmadı ama, demokratik hayatımızda derin izler bıraktı..
18 Nisan 1960 tarihinde, zamanın iktidarı, bugünkü gibi, o zamanın CHP ve muhalif matbuatını, yıkıcı faaliyetleri nedeniyle..!! -araştırmak üzere , -yargı yetkisini de haiz- bir tahkikat komisyonu kurdu..
Adı geçen kanun ile verilen yetkiler arasında bulunan,;
bazı tanıkları" malumat vermekten kaçınmaları" gerekçesi ile tevkif ve hapsen tazyik,
bazı gazeteler üzerinde- tahkikatın selameti için- yayın yasaklamaları,
bazı haberleşme evraklarına el koyma,
zararlı gördüğü toplantıları yasaklama , gibi,, tedbirler uygulandı..
Sözün kısası, "İnşallah biz bu filmi görmemiş olalım"...



Nami Karagöz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.