booked.net
 
 

 

Damat

 Tombaladan "seçim kurulu!! " - 14/04/2022





Adnan Adil
E-Posta
Seçim Kanununda yapılan değişiklik resmi gazetede yayınlandı ve seçim kurulu değişiklikleri için takvim işlemeye başladı..
Üç ay içinde , ülke sathında tüm seçim kurulları yeniden belirlenecek.
Bu değişiklik ile , nereden icap edip, ihtiyaç doğduysa, seçim kurullarında , kıdemli hakimlerin zorunlu başkanlığı kaldırılıyor, ..
Seçim çevresindeki birinci sınıf hakimlerden tombala torbasına girmeyi kabul edenler arasında kura çekilecek, kuradaki sıraya göre başkan ve iki üye seçim kurulunu oluşturacak...
Eğer yeterli sayıda birinci sınıfa ayrılmış hakim yoksa, kıdemli hakim kurula başkanlık edecek.
Genelde, seçim sonuçları konusunda hafif tertip tırsmalar baş gösterince, seçim çevreleri ve barajlar ile oynanır...
Bu teklifi hazırlayan kurnazlar , "kendilerince" işi sağlama almak için, seçim sonuçları hakkında nihai itiraz mercilerini de "pakete" sokmuşlar. ..
Sandık yarışına indirgenen demokrasimizde; en tartışmalı anayasal kurum, son referandum ve seçim kararları ile Yüksek Seçim Kurulu..
Milyonlarca mühürsüz oy zarfını geçerli kabul ederek mevcut ucube rejimi tedavüle soktu, istanbul seçimlerinde de her oy zarfı içinden sadece başkanlık oy pusulalarını geçersiz sayarak , tarihe geçti..
Bu değerli kurulun yürürlükteki kuruluş ve görevleri hakkındaki kanununa göre, görev süresi 2022'de biten üyeler , 2023 Ocak ayına kadar görevlerini sürdürecek ve bu tarihte; görev süresi biten başkan ve başkanvekili dahil beş üye yerine , yeni üyeler heyete katılacak..
Yüksek yargının külliye ile son derece uyumlu çalıştığı biliniyor, çay bahçelerinde piknik yapıp, çay toplamışlıkları dahi var..
Her türlü tören de , külliye sponsorluğunda yapılıyor ve günün mana ve önemine göre, sayın Cumhurbaşkanının değerli görüşleri alınıyor., ayakta karşılıyorlar, ayakta uğurluyorlar, bir bayan başkanın , cüppesinde olmayan düğmeleri, saygı gösterisi ile arama telaşı da hafızalarda..!!
Bir dönem , büyük bir alicenaplıkla cemaat denen iblis taifesinin uhdesine tevdi ettikleri yargı da , silahlar kendilerine çevrilince-, zorunlu olarak tasfiye ettikleri tetikçiler yerine bu defa çare olarak kendi teşkilat kaynaklarına yöneldikleri iddiaları ortada ....
Yargıdaki büyük alt üst oluş sonucu , seçim kurullarının yeniden ve tombala usulü ile teşkili , akla , "bir şey olmayacaksa bile mutlaka bir şeyler olabilir" aforizmasını getiriyor..!!
Türk yargısının şerefli yargı geleneğinde, kıdemden "torba/tombala" usulune dönmek de , bu döneme nasip oluyor...!!



Adnan Adil


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.