booked.net
 
 

 

Damat

 İranlı kadınlar Atatürk'ün himayesinde.. - 19/09/2022





Halide Korkmaz
E-Posta
İranda bir genç kadın, başını -ahlak polisi denen- işgüzarların istediği biçimde bağlamadığı için darp edilmiş ve gözaltında yediği dayak sonucu da hayatını kaybetti..
İranlı kadınlar ayakta, katliamı başörtülerini açıp protesto ediyorlar, nerden mülhem olduğu belirsiz "saç görüntüsü" yasağını protesto etmek için de saçlarını kesiyorlar.
İran'da 1979'dan bu yana süren teokratik rejim," baş örtüsü" konusunda hala toplumda bir ortak anlayış tesis edemedi, sokağa saldığı görevlilerin keyfine göre, kadınlar sopalanıyor.
Rejimle uyuşamayanlar iran'ı terk ediyorlar.
Türkiyede bulunan İranlı kadınlar, polis dayağı ile hayatını kaybeden Mahsa Emini için protesto gösterisi yapmışlar ve Atatürk anıtı önünde toplanmışlar, heykel gölgesine sığınmak amacı ile değil, bir asır öncesinde kadınlara verdiği yüksek değere bir saygı gösterisi ve bugün, tarihin onu ne kadar haklı çıkardığının kabulünün de de bir işareti..
Ölümünden 88 yıl sonra hala, dinci baskı altındaki, binlerce yıllık Pers medeniyetinin kadınlarınca yol gösterici kabul edilmek, Türkiye kadınları bakımından da tarihi bir uyarı gibi..!!


Halide Korkmaz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.