booked.net
 
 

 

Damat

 Leyla Zana'dan Meral Akşenere , İnönüden Kılıçdaroğluna.. Siyaset cephesinde yeni bir şey yok. - 06/03/2023





Mualla Nesligüzel
E-Posta
Erdal İnönü, 1991 genel seçimlerinde SHP çatısı altında, Leyla Zana dahil kürt siyasetçileri kendi listesinden TBMM'ine seçilmelerini sağladı..
Bu hamlesi ile, etnik kargaşa içinde sürüklenen siyasetin; tarihi bir şahsiyet olan babası İsmet İnönü'den tevarüs eden aurayı da seferber ederek - normalleşmesi sürecinde bir kaldıraç olarak kullanmak istemişti..
İnönünün hassasiyeti karşı tarafta yoktu, ergen provakasyonu cazip geldi, önce Hatip Dicle, yeminin önüne, "ben ve arkadaşlarım bu metni anayasanın baskısı altında okuyoruz" eklemesi yaptı..
Arkasından Leyla Zana örgüt sembol renklerini taşıyan bandanası ile yaptığı yeminden sonra kürtçe "bu yemini Kürt ve Türk halkı için okudum" cümlesini ekledi.
Yani, hem Hatip Dicle, Hem de Leyla Zana, yemini kendi siyasetlerine göre ifsad ettiler..
Sonrasında, 1994 yılından itibaren süren gereksiz ve haksız bir hapis dönemi yaşadılar..
Ama sonuç olarak, Erdal İnönü'nün , risk aldığı, parlamenter siyasette çözüm arama şansı ertelenmiş oldu.
Kılıçdaroğlu, 2018 seçimlerinde , Meral Akşener ve arkadaşlarının parti olarak seçime girmesi için, kendi vekillerini İyi partiye transfer ederek grup kurmalarını sağladı.. Akşenerin cumhurbaşkanı adaylığı için 100.000 imza toplama şartı ortadan kalktı..
1991 tekerrür etmiş ve Chp demokrasinin işlemesi için üzerine düşenin fazlasını yapmıştı.
Akşener, cumhurbaşkanlığı seçiminde "acaba ortak aday ile daha iyi bir sonuç alınabilir mi " tartışmalarında, işbirliğine yanaşmamış, aday olmuş, partisinden az oy almış ve muhalefet kaybetmişti.. ( sonra müteaddit defalar bu tercihi için günah çıkartmış, -şimdi sıradan retorik olduğu anlaşılan- özeleştiriler yapmıştı!!)
Bugüne kadar özenle, ilmik ilmik örülmeye çalışılan altılı masayı da geçen cuma sıradan ve sentetik bir mazeretle devirdi..
Beşli masa her nedense, kendisine "bulunmaz hint kumaşı"muamelesi yapıyor, Chp'li iki belediye başkanını cumhurbaşkanlığı makamına - sırf hanımefendiye sakinleştirmek için- monte etmeye çalışıyor..
Netice olarak, Türk siyasetinin iki ayrı radikal kanadından kadın siyasetçiler, demokrasi yolunda , kendisine el veren Chp'ni sırtından vurmayı siyaset zannediyorlar..
Bedelini bugüne kadar millet ödedi , bu sefer öyle olmaz diye "ham" hayele kapılmak parayla değil..!!


Mualla Nesligüzel


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.